груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1245
Title: Механізми впровадження децентралізації влади на місцях в контексті наближення до Європейських стандартів
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Бурдейний, Д. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
держава
децентралізація
органи місцевого самоврядування
територіальні громади
громадянське суспільство
повноваження
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі розкрита сутність децентралізації в Україні. З’ясовано, що на даний час сучасна практика функціонування місцевого органу влади, що пов'язана з копіюванням багатьох елементів державного управління на муніципальному рівні, свідчить про незавершений характер інституціоналізації місцевих органів влади як форми самоорганізації громадян для вирішення питань місцевого значення в чистій формі. Залишається ключовою проблемою для забезпечення інтересів територіальних громад дублювання компетенцій органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади. Існування двох центрів влади виробляє ситуацію, коли місцеві органи влади несуть повну відповідальність за розвиток всіх сфер діяльності спільнот, але не мають жодних достатніх механізмів впливу на ситуацію. Складовою зазначеної проблеми виступає і декларативність місцевого самоврядування на рівні областей і районів, де місцеві державні адміністрації володіють більшістю важелів впливу. Без кардинального перегляду функцій місцевих державних адміністрацій можливості розвитку місцевого самоврядування будуть залишатися обмеженими. Обґрунтовано, що децентралізація означає зміни. Тому на початку, як і будь-які інші зміни, вона сприймається з певним застереженням. Механізм впровадження децентралізації дозволить повноцінно передати повноваження від держави до органів місцевого самоврядування. Це означатиме трансформацію наявного інституційного устрою. Зроблено висновок, що при внесенні змін в Конституції рішення стануть ближчими до населення у їх громадах, районах та областях. Громадяни зможуть обирати ефективних керівників та матимуть можливість контролювати їх діяльність і ставлення до роботи. Вони самі зможуть балотуватися у місцеву владу, яка отримає суттєво вищі повноваження; брати участь у формуванні реальної влади з людей, яких вони особисто знають, які живуть серед них у тій самій місцевості. Децентралізація означає зміни. Тому на початку, як і будь-які інші зміни, вона сприймається з певним застереженням. Механізм впровадження децентралізації дозволить повноцінно передати повноваження від держави до органів місцевого самоврядування. Це означатиме трансформацію наявного інституційного устрою.
Description: Бурдейний Д. В. Механізми впровадження децентралізації влади на місцях в контексті наближення до Європейських стандартів : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Д. В. Бурдейний , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1245
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ - Бурдейний Дмитро Володимирович.pdf311.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.