груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1266
Title: Особливості реформування пенсійного забезпечення в Україні.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Лобода, Н. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
пенсія
пенсійне забезпечення
пенсійна система
реформування пенсійного забезпечення
закон про пенсійне забезпечення
пенсіонери
ПФУ
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. - Миколаїв, 2019. Для сучасної пенсійної системи України однією із актуальних проблем є дефіцит ПФУ та незбалансованість між страховими внесками й пенсійними виплатами. Обґрунтовано, що провідними тенденціями розвитку зарубіжних пенсійних систем в останні роки є: послаблення впливу держави на здійснення соціального захисту, розширення участі громадянського суспільства в процесі формулювання завдань соціальної політики, розвиток недержавних форм соціального захисту, поступове зростання ролі самої особи у створенні власного добробуту, розбудовою сфери надання пенсіонерам нефінансових послуг. Ці тенденції реалізуються через диверсифікацію джерел формування пенсійної виплати і поступове збільшення накопичувального компоненту пенсійних програм. В результаті дослідження було визначено, що системі пенсійного забезпечення України необхідно поєднати ефективність і економічну самодостатність із соціальною орієнтованістю; раціонально використовувати розподільні і накопичувальні елементи; сформувати відповідальне і мотивоване ставлення працівників і роботодавців до накопичення коштів для фінансування майбутніх пенсій. ПФУ має створити організаційно-правові засади надійного та стійкого функціонування системи, накопичення працездатним населенням власних пенсійних заощаджень, гарантування їх збереження. Для посилення фінансової стабільності пенсійних виплат необхідним є скасування пільг та привілеїв для окремих категорій громадян та зняття навантажень з ПФУ щодо виплати пенсій, які невластиві його функціональному призначенню.
Description: Лобода Н. І. Особливості реформування пенсійного забезпечення в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. І. Лобода , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1266
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лобода_автореферат (1).pdf265.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.