груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1285
Title: Особливості управління конфліктами в державних установах
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Легка, О. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Хмель А. О.
конфлікт
конфліктна ситуація
державна установа
державна служба
державне управління
управління
керівник
державні службовці
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У межах дослідження визначено, що конфлікти, як й будь-які інші соціальні суперечності виступають формою реальних суспільних взаємозв'язків, котрі як раз й відображають взаємовідносини соціальних груп і спільнот, взаємодію особистостей всередині цих соціальних груп при розбіжності інтересів, потреб, мотивів і стимулів. Наголошено, що в державній сфері конфлікт являє специфічну форму взаємодії інститутів, організацій, соціальних груп та індивідів. Доведено, що ієрархічність структур державної системи, диференціація управлінських ролей, відмінності статусів та інтересів, а також ціннісні, соціокультурні та інші розбіжності суб'єктів і об'єктів управління неминуче провокують конфлікти, зумовлюючи певну форму людської поведінки. Обґрунтовано, що конфлікти будуть існувати і виступати чинником, що дестабілізує роботу системи в цілому до тих пір, поки не буде здійснюватися планомірна робота для виявлення й профілактики конфліктних ситуацій на ранній стадії, їх вирішення і запобігання. Необхідні для цього спеціальні профілактичні заходи і програми нейтралізації конфліктів повинні здійснюватися за допомогою психологічних методів, заснованих на принципах пріоритету загальної конфліктологічної компетентності з урахуванням організаційного, діяльнісного, особистісного та ситуаційного підходів. Встановлено, що попередження конфліктів в організації являє заходи по профілактиці будь-якого виникнення інцидентів. Відсутність конфліктів в організації виникає за рахунок створення такої матеріальної і психологічної середовища, яка б не тільки усувала, а й запобігала виникнення стресових ситуацій серед працівників. Отже, заходи профілактики конфліктів і стресів займають визначальне значення.
Description: Легка О. В. Особливості управління конфліктами в державних установах : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. В. Легка , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1285
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Легка.pdf348.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.