груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1316
Title: Дослідження методів планування і оптимізації транспортних маршрутів з врахуванням часових обмежень
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Ухань, Н. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Кондратенко Юрій Пантелійович
задача маршрутизації транспорту
часові обмеження
оптимізація транспортних маршрутів
AOC-метод
ABC-метод
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр системного аналізу». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Актуальність даного дослідження полягає у необхідності підвищення ефективності планування і оптимізації транспортних маршрутів із врахування часових обмежень, розробці програмного забезпечення з використанням сучасних мета-евристичних методів для вирішення відповідної задачі. Це дозволить зменшити витрати на перевезення вантажу та підвищити якість обслуговування клієнтів. Об’єктом дослідження є процеси планування і оптимізації транспортних маршрутів. Предметом дослідження є методи планування і оптимізації транспортних маршрутів із врахуванням часових обмежень. Метою дослідження є зменшення витрат на доставку вантажу і підвищення якості обслуговування клієнтів за рахунок підвищення ефективності планування та оптимізації транспортних маршрутів з часовими обмеженнями з використанням мета-евристичних методів. В результаті виконання роботи було досліджено два мета-евристичних методи оптимізації (метод мурашиної і штучної бджолиної колоній), проаналізовано вплив їх внутрішніх параметрів на роботу алгоритмів, визначені основні їх переваги та недоліки, а також розроблено програмне забезпечення, в якому реалізовані відповідні методи. Дана робота складається з шести розділів. Кожен розділ відповідно присвячений: аналізу предметної області, математичним моделям і методам, використаним у магістерській роботі, моделюванню і проектуванню системи планування і оптимізації маршрутів, аналізу отриманих результатів, охороні праці і безпеці життєдіяльності, методичній частині магістерської роботи. Загальний обсяг роботи – 132 сторінки. Магістерська робота містить два додатки, 42 рисунки, 36 таблиць і посилання на 44 джерела.
Description: Ухань Н. В. Дослідження методів планування і оптимізації транспортних маршрутів з врахуванням часових обмежень : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Системний аналіз» / Н. В. Ухань , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1316
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ухань_Автореферат_607.pdf860.18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.