груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1429
Title: Створення автоматизованої системи оптимізації розкладу навчальних занять у ЗВО
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» , спеціальність. 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології»
Authors: Булатов, В. І.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп'ютерні науки
Кірей Катерина Олександрівна
застосунок
розклад
навчальний процес
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В дипломній роботі було розроблено застосунок для оптимізації розкладу у ЗВО. Також були запропоновані способи її застосування в сфері освіти, наведені наочні приклади. Нами запропоновано вирішення першого етапу – отримання оптимального (з точки зору залучених критеріїв) варіанту розкладу з використанням засобів сучасних інформаційних технологій. Одна із складових процесу навчання– розклад занять, який регламентує трудовий ритм, впливає на якість освіти студентів, на творчу віддачу викладачів, викладацький склад яких завжди маленький. Оскільки всі фактори, що впливають на розклад, практично неможливо врахувати, а інтереси учасників навчального процесу різноманітні, задача складання розкладу є багатокритеріальною з нечіткою безліччю факторів. Рішення якої, як правило, здійснюється в два етапи: отримання оптимального (з точки зору залучених критеріїв) варіанту розкладу і його подальше доопрацювання у ручному режимі (диспетчером) з метою максимального врахування неформалізованих факторів. Ручне вирішення такої задачі потребує багато людино-годин, тому тут доцільно звернутися до засобів автоматизації. Аналіз існуючих інформаційних систем складання розкладу у ЗВО показав, що вони в повній мірі не задовольняють усім вимогам. Найчастіше ці системи не дозволяють врахувати специфіку організації навчального процесу в конкретному ЗВО (оснащеність аудиторій спеціальним обладнанням, територіальне розташування навчальних корпусів, побажання викладачів, які працюють за сумісництвом тощо), не забезпечують інтеграцію з іншими системами управління ЗВО. Саме цим і пояснюється актуальність вибору теми дипломної роботи. Отже об’єктом дослідження дипломної роботи є процес складання розкладу у ЗВО. Предметом дослідження є засоби і технології автоматизації аналізу та вибору оптимального (з точки зору залучених критеріїв) варіанту розкладу. Мета роботи полягає у оптимізації процесу складання навчального розкладу у ЗВО з використанням засобів сучасних інформаційних технологій. Робота складається з трьох частин: фахова частина та дві спеціальні частини: охорона праці та безпека у надзвичайних ситуаціях, методичні матеріали. Спеціальна частина з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях присвячена питанням з охорони праці на робочих місцях та заходам щодо забезпечення інформаційної безпеки. Робота пройшла апробацію на IX Міжнародній науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, м. Херсон, 4-5 червня 2020 р. Робота складається з 67 сторінок. Методична частина складається з 15 сторінок. Спеціальна частина з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях складається з 19 сторінок.
Description: Булатов В. І. Створення автоматизованої системи оптимізації розкладу навчальних занять у ЗВО : : автореф. кваліфік. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» / В. І. Булатов , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1429
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
402 Булатов В.І. Автореферат.pdf687.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.