груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1458
Title: Автоматизована система візуалізації маршрутів громадського транспорту міста Миколаїв
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» , спеціальність 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології»
Authors: Скубак, О. Д.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп'ютерні науки
Мещанінов О.П.
системи візуалізації маршрутів
громадський транспорт
web-додаток
електронна карта
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Карта є неоціненним ресурсом, який пережуть ще з давніх давен, коли наші предки використовували її для прокладу безпечного маршруту. Тому її детальність була дуже важливою для вдалого пересування чи обходження небезпечних місць. Карти розвивались із часом, спочатку були візерунки на скелях, із розвитком писменництва їх почали переносити на папери, а сьогодні – це електронна карта, доступ до якої має кожен смартфон, ноутбук чи комп’ютер. Електронною картою люди користуються кожен день. За допомогою її людина може дізнатись за якою адресою та де саме знаходиться певна будівля, магазин, торговий центр тощо. Основною проблемою є те, що, при всіх доступних засобах моніторингу, наприклад, маршрутів громадського транспорту існує проблема візуалізації цілого маршруту громадського транспорту для ознайомлення з ним та моніторингу маршрутних таксі, які зараз активні на цьому маршруті. Отже, об’єктом дослідження дипломної роботи є програма для моніторинга маршрутних шляхів . Предметом дослідження є додатки для відстеження громадського транспорту . Мета роботи полягає у підвищенні ефективності моніторингу громадського транспорту. В розділі «Аналіз сучасного стану обраної задачі» були розглянуті теми для реалізації створення автоматизованої системи візуалізації маршрутів громадського транспорту. Щоб виконати цю роботу були виконані досліджен- ня. 8 Для легкої та комфортної розробки проекту обрано мову програмування Java. Створено Java EE web-додаток. Для розгортання проекту задіяно GlassFish. Із середовищ розробки обрано NetBeans.За розділом «Моделювання та технічне проектування ІС» сформовано дані щодо проектування системи та розробку дизайну. За логічною схемою даних, створеною завдяки MySql Workbench 10 CE описано кожну таблицю бази даних, яка була задіяна в системі. За кожною sql-таблицею створено таблицю з атрибутами таблиці, їх описом, типом даних та прикладом. У розділі «Програмна реалізація та розробка документації» йдеться про розробку проекту, що були створені шаблони, на базі яких розроблялась система візуалізації маршрутів. Був створений певний план, за яким послідовно слідували етапи розробки (програмування) проекту. Під час розробки проекту були створені шаблони проекту. Були розглянуті можливості кастомізації карти, маркеру та інформаційних вікон. Проаналізовані варіанти впровадження електронної карти на сайт проекту. Під час роботи над дипломною роботою не було виявлено жодних пору- шень з питань охорони праці. Робоче місце було оснащене належним чином. Технічний стан обладнання відповідав стандартам безпеки і нормам охорони праці, ніяких дефектів обладнання під час виконання роботи не виявлено. В результаті написання спеціальної частини з охорони праці було дося- гнуто поставленої мети, а саме: створення безпечних і здорових умов праці на робочих місцях, в робочих зонах, у виробничих приміщеннях. Дипломна робота містить: сторінок – 62, таблиць – 4, рисунків – 23, дже- рел – 25.
Description: Скубак О. Д. Автоматизована система візуалізації маршрутів громадського транспорту міста Миколаїв : автореф. кваліфік. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» / О. Д. Скубак , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1458
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
402 Скубак О.Д. Автореферат.pdf338.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.