груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1460
Title: Створення автоматизованої системи формування банку медіаданих
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» , спеціальність 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології»
Authors: Попель, О. О.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп'ютерні науки
Кірей Катерина Олександрівна
медіа
аудіо
автоматизація
розпізнавання аудіо
аудіо- фінгерпринтинг
комп’ютерне бачення
медіа теги
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітньої кваліфікації «бакалавр комп’ютерних наук та інформаційних технологій» в галузі знань 12 «Інформаційні технології» за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв Дипломна робота містить теоретичні дані про сферу аудіо-ідентифікації і використання її засобів для формування локальних банків медіаданих та опис практичної реалізації викладених ідей. Об’єктом дослідження є медіа файли, що не містять жодної інформації про їх походження у вигляді текстових метаданих. Предметом дослідження є автоматична комп’ютеризована ідентифікація таких файлів, що дозволяє наповнити їх інформацією, достатньою для визначення походження та каталогізації ідентифікованих файлів. Робота складається з чотирьох розділів та спеціальної частини з охорони праці. У першому розділі досліджено та проаналізовано сферу автоматичної аудіо- ідентифікації, визначено основні методи та принципи роботи широко використовуваних алгоритмів і технік даної сфери. Розглянуто існуючі рішення, що дозволяють вирішити поставлену проблему, сформовано списки їх недоліків та визначено набір вимог для нової системи. У другому розділі детально описано процес створення акустичного відбитку обраним алгоритмом, який потім порівнюється з існуючими відбитками у базі даних для ідентифікації невідомого аудіо. Третій розділ відведений на створення моделей програмної системи, здатної вирішувати поставлену проблему і опису програмних компонентів, що реалізовують частини необхідного функціоналу. У четвертому розділі описано, порівняно та обрано програмні засоби, що використовуватимуться у створюваній системі, визначено найбільш ефективну технологію розробки ПЗ для даного проекту, описано програмну реалізацію і розроблено інструкцію користувача створеної програмної системи. У спеціальній частині з охорони праці визначено необхідні умови для безпечної роботи з комп’ютерними системами в приміщеннях офісного типу. Робота складається з 105 сторінок, з них 68 складає основна частина, що містить 34 рисунки, 2 формули, 1 таблицю і 30 джерел.
Description: Попель О. О. Створення автоматизованої системи формування банку медіаданих : автореф. кваліфік. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» / О. О. Попель , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1460
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
403 Попель О.О. Автореферат.pdf125.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.