груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1471
Title: Китайська діаспора в зовнішньополітичній стратегії КНР
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Пікалова, Т.О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
міжнародні відносини
Габро Ірина Володимирівна
КНР
діаспора
міграція
зовнішньополітична стратегія
вплив
наслідок
співпраця
перспектива
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Миколаїв, 2020. З другої половини ХХ століття почалася масова китайська міграція, яка сприяла створенню діаспор у багатьох країнах світу. Вона була необхідна та вигідна державі, адже перетворилася на засіб модернізації країни. Її підсумком став приплив фінансів і нових технологій, а також можливість організувати обмін фахівцями у різних сферах. З року в рік вона збільшувалася в кількості і, ймовірно, продовжить тенденцію до збільшення в майбутньому. Китайська міграція має суттєві геополітичні, соціально-економічні та демографічні наслідки як для самої Піднебесної, так і для інших держав. Сучасні торговельні відносини між США і Китаєм фактично надають робочі місця 2,6 мільйонам китайських громадян на території Сполучених Штатів. Китайська діаспора в Австралії впливає на політичне та економічне життя країни, має значні важелі впливу як на внутрішню, так і на зовнішню політику держави. Китайська діаспора в Росії впливає на економіку країни, зокрема, на Далекому Сході Росії. У цьому регіоні спостерігається активне розростання китайської діаспори, яка несе для РФ низку загроз. Одним із пріоритетних напрямків міграції китайського населення є Україна, у якій китайська діаспора сприяє розвитку окремих секторів освіти, науки, бізнесу та туризму. КНР орієнтована на реалізацію масштабних планів, розрахованих на історичну перспективу шляхом створення нових і розширення вже існуючих китайських діаспор.
Description: Пікалова Т. О. Китайська діаспора в зовнішньополітичній стратегії КНР : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / Т. О. Пікалова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1471
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат-Пікалової-Тетяни-Олександрівни.pdf646.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.