груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1472
Title: Зовнішня політика Республіки Північна Македонія.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Семенченко, К. Е.
Keywords: автореферат
магістерська робота
міжнародні відносини
Тригуб О. П.
Республіка Північна Македонія
НАТО
Європейський Союз
зовнішня політика
інтеграція
російський чинник
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Миколаїв, 2020. Республіка Північна Македонія пройшла довгий та складний шлях до європейських та євроатлантичних структур. Взятий Македонією курс європейської та євроатлантичної інтеграції був заблокований більш потужною державою - Грецією, яка на першому етапі сповідувала ультимативну тактику. Однак ефективна зовнішня політика і дипломатичні зусилля Скоп'є, а також усвідомлення членами НАТО і ЄС стратегічного значення вступу Македонії для забезпечення безпеки на Балканському півострові дозволили македонцям досягти поставленої мети. У роботі проаналізовано значення грецького чинника у зовнішній політиці Республіки Північна Македонія, розкрито особливості американо-північномакедонських відносин на сучасному етапі та охарактеризовано відносини Північної Македонії та України. Також автором проаналізовано проблеми та перспективи у відносинах Республіки Північна Македонія та ЄС, досліджено історію та сучасний стан відносин Республіки Північна Македонія та НАТО, а також розкрито значення російського чинника у відносинах між НАТО та Північною Македонією.
Description: Семенченко К. Е. Зовнішня політика Республіки Північна Македонія : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / К. Е. Семенченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1472
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Семенченко (1).pdf611.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.