груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1480
Title: Журналістське розслідування: від розуміння до змін
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», спеціальність 061 «Журналістика»
Authors: Орсач, О. С.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
кафедра журналістики
Левченко Л. О.
розслідувальна журналістика
інформація
методологія
метод
онлайн-видання
композиція
лонгрід.
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Журналістське розслідування – основний інструмент журналістів у боротьбі з корупцією, бездіяльністю правоохоронних органів та іншими системними проблемами соціуму. Мета дослідження: з’ясувати особливості проведення журналістського розслідування, опублікувати власні викривальні матеріали та створити публікації, які усебічно розкривають тему функціонування антикорупційних видань. Наразі практикуючі українські журналісти основними ознаками розслідування називають трудомісткість і ресурсомісткість, необхідність високої самоорганізації журналіста, а також підвищені ризики – правові та неправові. Цей жанр має сталу методологію, однак під впливом технологічного розвитку модернізуються методи збору інформації та форми її подачі. У рамках дипломного проєкту було зроблено 10 публікацій на інтернет-ресурсах http://www.solnik.com.ua та https://nikcenter.org. Під час дослідження специфіки української розслідувальної журналістики було з’ясовано наявність в Україні видань, які спеціалізуються на створенні викривальних матеріалів, складнощі подачі зібраної інформації у вигляді текстового розслідування на сторінках інтернет-ресурсів та перешкоди, з якими стикається журналіст-розслідувач. Також було опубліковано власні викривальні матеріали, серед яких превалює дослідження економічних та екологічних правопорушень. Матеріали містять візуальні елементи, характерні для формату лонгрід: загальна кількість власних фото, виконаних для матеріалів – 34, загальна кількість інфографіки – 19, створено 2 відео.
Description: Орсач О. С. Журналістське розслідування: від розуміння до змін : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 061 «Журналістика» / О. С. Орсач , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1480
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Орсач.pdf395.15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.