груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1520
Title: Державне забезпечення права людини на охорону здоров'я.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Нефьодова, Ж.Р.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
права людини
право охорону здоров’я
державне забезпечення
міжнародні стандарти
міждержавне співробітництво
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У магістерській роботі проведено аналіз засад державного забезпечення права людини на охорону здоров'я, а також особливостей його реалізації в Україні. У роботі з’ясовано теоретичні засади державного забезпечення права людини на охорону здоров’я; встановлено нормативно-правові засади державного забезпечення права людини на охорону здоров’я; охарактеризовано процес реалізації права людини на охорону здоров’я та визначити перспективи розвитку системи державного забезпечення права людини на охорону здоров’я в Україні На основі аналізу характерних рис і особливостей державного управління охороною здоров’я в Україні дається наступне його визначення. Державне управління охороною здоров’я – це цілеспрямована, планомірна, безперервна діяльність органів державної влади, яка проявляється в виконавчо-розпорядчому за формою і який створюється за змістом впливі на керовані об’єкти (установи охорони здоров’я) і має на меті забезпечення громадян гарантованим державою правом на отримання безкоштовної, якісної і високотехнологічної медичної допомоги. Встановлено нормативно-правові засади державного забезпечення права людини на охорону здоров’я, на основі чого стверджується, що у впровадженні законодавчих норм в галузі охорони здоров’я назріла маса проблем, які не можуть бути вирішені одномоментно. Фактично можна говорити про перспективу довготривалого процесу реформування та складного процесу створення позитивного іміджу вітчизняної системи охорони здоров’я серед громадськості. Охарактеризовано процес реалізації права людини на охорону здоров’я та відзначається, що створення внутрішньо єдиної системи актів є необхідною умовою підвищення ефективності державного забезпечення права на охорону здоров’я, а також сприяння ліквідації прогалин і суперечностей у чинному законодавстві. Систематизація законодавства потрібна також як ефективний засіб узгодження накопиченого масиву нормативних актів та перегляду суміжних з охороною здоров’я питань.
Description: Нефьодова Ж.Р. Державне забезпечення права людини на охорону здоров'я : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Ж. Р. Нефьодова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1520
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Нефьодова Автореферат.pdf335.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.