груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1521
Title: Державне регулювання забезпечення права на медичну допомогу в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Яковлєва, В .В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
медична допомога
медичне обслуговування
право на медичну допомогу
фінансова доступність медичної допомоги
гарантії реалізації права на медичну допомогу
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття академічного ступеня «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено дослідженню державного регулювання забезпечення права на медичну допомогу в Україні. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень дослідженості теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи розглянуто загальні аспекти дослідження права на медичну допомогу, а саме розкрито сутність права на медичну допомогу, наведено принципи організації надання такої допомоги та розкрито їх зміст. Основна частина дослідження присвячена ґрунтовному аналізу окремих питань державного регулювання забезпечення права на медичну допомогу в Україні. Безпосередньо окреслено нормативне регулювання забезпечення права на медичну допомогу, котре умовно можна структурувати на: конституційне законодавство, міжнародні договори, загальне законодавство про охорону здоров’я та галузеве законодавство, норми якого регулюють суспільно-правові відносини у сфері надання медичної допомоги. Охарактеризовано публічно-владні інститути забезпечення права на медичну допомогу, до яких входить Президента України, органи законодавчої і виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. Обґрунтовано фінансову доступність медичної допомоги як однієї із державних гарантій забезпечення права на таку допомогу, що передбачає передання повноважень і відповідних фінансових ресурсів на регіональний рівень. Наприкінці роботи визначено проблеми реалізації прав пацієнтів на медичну допомогу в Україні та запропоновано способи їх вирішення, а також узагальнено впровадження в Україні досвіду країн Європейського Союзу щодо гарантій реалізації права на медичну допомогу.
Description: Яковлєва В. В. Державне регулювання забезпечення права на медичну допомогу в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. В. Яковлєва , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1521
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ (Яковлєва).pdf292.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.