груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1525
Title: Адміністративна юстиція як гарант забезпечення законності в сфері публічного управління
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Курінний, О. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
адміністративна юстиція
публічне управління
Україна
ЄС
моделі адміністративної юстиції
система органів
законність
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерській роботі автор приходить до висновку, що важливим кроком та орієнтиром законодавчих зусиль у сфері становлення адміністративної юстиції стало підписання 22 липня 1998 р. Президентом України Указу «Про заходи щодо впровадження Концепції адміністративної реформи в Україні», який поклав основні положення Концепції в основу здійснення реформування системи державного управління. Значна частина дослідження присвячена формуванню практичних пропозицій та рекомендацій. В цілому, виходячи із змісту роботи, можна зробити висновок, що магістерське дослідження є самостійною науковою працею в якій автором отримано науково-обґрунтовані результати, що розкривають шляхи удосконалення адміністративної юстиції в Україні як гаранта забезпечення законності у сфері публічного управління на основі зарубіжного досвіду. На думку автора магістерської роботи, позитивною і такою, що може бути запозиченою адміністративним судочинством України від моделі адміністративного судочинства Франції, є практика здійснення консультування вищою судовою інстанцією – уряду, окремих міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у сфері прийняття управлінських рішень, у тому числі підзаконних нормативно-правових актів. Це дозволить зменшити кількість позовів до адміністративних судів з приводу оскарження рішень, дій або бездіяльності органів виконавчої влади.
Description: Курінний О. В. Адміністративна юстиція як гарант забезпечення законності в сфері публічного управління : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. В. Курінний , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1525
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореф. Курінного.pdf508.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.