груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1532
Title: Нормативна грошова оцінка земель як механізм стимулювання економічного розвитку регіонів України
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Головащенко, Н. Г.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
оцінка земель
регіон
економічний розвиток регіону
нормативна грошова оцінка
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерської роботі охарактеризовано сутність та зміст нормативної грошової оцінки земель як фактор економічного розвитку регіону. Розкрито сутність нормативної грошової оцінки, досліджено огляд попередніх методик оцінки земель у розвитку територій, з’ясовано регуляторний та стимулюючий характер нормативної грошової оцінки земель та проаналізовано нормативно-законодавче забезпечення нормативної грошової оцінки в Україні. З’ясовано, що передумовою виникнення оцінки земель та правового регулювання суспільних відносин, які виникали при її проведенні, стала необхідність визначення цінності землі як засобу виробництва та справляння податків і зборів у зв’язку з використанням цього природного ресурсу. Грошова оцінка земель була запроваджена у результаті проведення ринкових реформ уже в незалежній Україні та особливо грошова оцінка земель, завжди є відображенням активності земельного ринку. Нормативна грошова оцінка земель дає можливість органам місцевого самоврядування одночасно з використанням організаційних методів управління розвитком регіонів реалізувати свої регулятивні повноваження на підставі створення економічних умов і стимулів раціонального використання земель населених пунктів, створити необхідні умови для формування фінансово-економічної бази населених пунктів за рахунок справляння плати за землю. На прикладі проведеної та затвердженої Технічної документації з нормативної грошової оцінки селища Святомиколаївка Вітовського району Миколаївської області, висвітлено позитивний і негативний досвід стимулювання економічного розвитку регіонів України та надані пропозиції з метою активізації діяльності з нормативної грошової оцінки земель різного призначення щодо уніфікації та спрощення методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок, запропонованої Кабінетом Міністрів України. Зроблено висновок, що проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель є однією з найактуальніших проблем, оскільки стосується соціально-економічного розвитку регіонів України і залежить від багатьох факторів. Одним з них є наповнення місцевого бюджету за рахунок зростання надходжень від плати за землю органи місцевого самоврядування отримують додаткову можливість підвищувати соціально-економічний стан населених пунктів, сприяти виконанню регіональних програм розвитку адміністративно-територіальних одиниць, розробити механізми економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.
Description: Головащенко Н. Г. Нормативна грошова оцінка земель як механізм стимулювання економічного розвитку регіонів України : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. Г. Головащенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1532
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
avtoreferat Головащенко Н.Г..pdf340.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.