груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1533
Title: Європейський досвiд децентралiзацiї публiчної влади на прикладi французської республiки
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Гаврилюк, К. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
децентралізація
деконцентрація
комуна
реформа
громада
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У науковій роботі висвітлені основні аспекти децентралізації. Порівняно світовий досвід реформи районів (комун). Визначена основна тема та актуальність роботі, поставлені чотири завдання.які протягом роботи були розкриті у повному обсязі. Зроблено висновки такі як : визначення стану наукової розробки проблеми, а саме визначено, які вчені та науковці займалися проблемиткою та ставили питання перед законодавцем, щодо вдосконалення питання децентралізації на територіх України та запозичення зарубжного досвіду у даному питані; проведено паралель між даним процесом в Україні та Франції; зроблено порівняння доступності впровадження французького досвіду на теренах нашої держави. Визначені шляхи децентралізації в Україні та у Франції. Зроблено порівняння між такими процесами, як «деконцентрація» та «децентралізація». Деконцентрацiя влади у Францiї розглядається як передача, делегування владних повноважень органiв державної влади центрального рiвня таким само органам, але на мiсцевому рiвнi, тобто мiсцевим державним адмiнiстрацiям. На вiдмiну вiд деконцентрацiї, децентралiзацiя влади розглядається як передача повноважень держави територiальним автономним громадам, тобто органам мiсцевого, а пiзнiше i регiонального самоврядування. Також у роботі визначені пропозиції впровадження європейського досвіду у наступних етапах децентралізації у нашій державі такі, як : удосконалення інституту місцевого самоврядування на субрегіональному та регіональному рівні; використання мотивації: економічної (бюджетної), управлінської, податкової, територіальної для прискорення процесу обєднання територіальних громад; закріплення в Конституції України роздiлу: «Територiальний устрiй, територiальна органiзацiя публiчної влади, мiсцеве врядування», в якому прописати: принциповi засади територiального устрою України та його складовi; визначити статус Автономної Республiки Крим, мiсцевих органiв виконавчої влади на рівні району та області та засади мiсцевого самоврядування.
Description: Гаврилюк К. В. Європейський досвiд децентралiзацiї публiчної влади на прикладi французської республiки : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / К. В. Гаврилюк , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1533
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Гаврилюк К.В..pdf412.47 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.