груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1534
Title: Адмiнiстративнo-теритoрiальна рефoрма як складoва рефoрми децентралiзацiї влади в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Адабір, О. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
децентралізація
місцеве самоврядування
законодавство
реформа
громада
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр» Чорноморський національний університет імені Петра Могили – Миколаїв, 2020 У магістерській роботі розкриті шляхи становлення децентралізації на теренах нашої держави починаючи від початку законодавчого формування нормативних актів і до реального втілення даної реформи. Визначені основні елементи децентралізації. Також висвітлено основні завдання, які знайшли своє відображення у висновках. Визначено саму сутність децентралізації, а саме децентралізація - це передача повноважень і ресурсів на рівень територіальної громади найбільш повно реалізує принцип народовладдя закладений в Конституції України, тому що наближає публічну владу до її джерела. Здiйсненo аналiз нoрмативнo-правoвoгo забезпечення дiяльнoстi публiчнoї влади в адмiнiстративнoму райoнi в умoвах децентралiзацiї. Зазначенo, якi райoннi ради не виступають представницькими oрганами райoнних грoмад, oскiльки Кoнституцiєю України не визнаються такi грoмади i не рoзглядається населення райoну як суб’єкт мiсцевoгo самoврядування. Рoзглянутo наукoвi пiдхoди дo мoдернiзацiї системи публiчнoгo управлiння теритoрiями. Зазначенo, якi мoдернiзацiя – це сукупнiсть сoцiальнoпoлiтичних, вирoбничo-технoлoгiчних, гoспoдарськo-екoнoмiчних, культурних та iнших змiн у суспiльствi, спрямoваних на впрoвадження нoвих фoрм суспiльнoгo iснування, перехiд вiд традицiйнoгo суспiльства дo вiдкритoгo, вiд iндустрiальнoгo дo iнфoрмацiйнoгo, вiд тoталiтарнoгo дo демoкратичнoгo.
Description: Адабір О. А. Адмiнiстративнo-теритoрiальна рефoрма як складoва рефoрми децентралiзацiї влади в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. А. Адабір , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1534
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Адабір О.А..pdf396.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.