груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1537
Title: Особливості контрольно-наглядової діяльності у сфері охорони здоровья
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Брашеван, Н. П.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
контроль
нагляд
контроль-наглядова діяльність
контрольно-наглядові органи
система охорони здоров’я
ризик-орієнтовний підхід
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Політика будь-якої держави спрямована на створення умов, що забезпечують гідне життя людини. Одним із напрямків по створенню таких умов є лікарське забезпечення, в тому числі окремих категорій громадян. Наголошено, що контрольно-наглядова діяльність (КНД) в СОЗ – це напрямки діяльності (функції) уповноважених виконавчих органів влади державного та регіонального рівнів, що включає в себе державний контроль якості медичних послуг та державний нагляд у СОЗ, що представляє собою комплекс профілактичних, перевірочних, юрисдикційних і аналітичних заходів, спрямованих на попередження, виявлення та припинення порушень встановлених законодавством вимог до якості медичної сфери, яка надається організаціями, що її здійснюють, а також інших вимог чинних законів і підзаконних нормативних правових актів в медичній сфері. Доведено, що основними напрямками КНД в СОЗ є: контроль якості та безпеки медичної діяльності; державний нагляд в сфері обігу лікарських засобів; державний контроль за обігом медичних виробів. Встановлено, що оцінка показників діяльності органів державної влади в управлінні галузями соціальної інфраструктури в багато визначає якість і рівень життя населення, формує задоволеність громадян як в соціальних послугах, так і в послугах державного управління. Проаналізовано основні напрями покращення КНД в СОЗ. Реалізація вказаних завдань надасть змогу ефективно використовувати КНД в медичній сфері, запровадити повноцінний нагляд та підвищити ефективність діяльності державних органів в СОЗ. На сьогодні розроблено методику оцінки та порівняння діяльності контрольно-наглядових органів влади. Однак виникає необхідність не тільки реалізації уніфікованого підходу в оцінці, але і обліку специфічних особливостей діяльності контрольно-наглядових органів. З’ясовано, що впровадження ризик-орієнтованого підходу направить систему комплексної профілактики порушень обов'язкових вимог на найбільш небезпечні з точки зору потенційних ризиків підконтрольні суб'єкти, які здійснюють медичну діяльність, обіг лікарських препаратів або оборот медичних виробів.
Description: Брашеван Н. П. Контрольно-наглядової діяльності у сфері охорони здоровья : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. П. Брашеван , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1537
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Брашеван.pdf358.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.