груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1538
Title: Державне регулювання пенсійного забезпечення: зарубіжна практика та можливості для України
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Копієвська, І. Ю.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
пенсія
пенсійна система
пенсійне забезпечення
реформування
державне регулювання
пенсійний вік
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Пенсійне забезпечення громадян чинить вагомий вплив на економіку країни, оскільки його головна мета – забезпечення людиною відповідного рівня життєвих благ шляхом перерозподілу й накопичення коштів у часі та в просторі – де б людина не жила, вона своєю працею та минулими соціальними відрахуваннями має гарантувати собі відповідний прожитковий рівень в майбутньому. Встановлено, що в міру старіння суспільства більш актуальним стає питання пенсійного забезпечення та перекладу системи пенсійного забезпечення на накопичувальні принципи, втілити в життя які й прагнуть відповідні органи шляхом пенсійної реформи. Для громадянина країни формування збалансованого бюджету здається дуже далеким від його повсякденних потреб та турбот. А між тим все поточне життя будь-якої серйозної фінансової установи, а тим більше такої складної й соціально значущої, як Пенсійний фонд, безпосередньо залежить від того, наскільки економічно обґрунтовано та правильно були визначені відповідні бюджетні параметри. Доведено, що на сьогодні, пенсії, що виплачуються не в повній мірі відповідають своєму соціально-економічному значенню – забезпечувати відповідний рівень життя людям, котрі не мають відповідних трудових доходів. Таким чином, належне виконання соціальних цілей держави – це основне завдання Пенсійного фонду, й таке завдання тільки йому під силу, оскільки бюджет країни не справляється навіть з власними завданнями й перекладення такого завдання виключно на його плечі виявилося б непосильною ношею для нього. За умов ринкової економіки головним інститутом захисту людини виступає соціальне страхування. У період здійснення соціально-економічних реформ, коли взаємостосунки між різними соціальними об’єктами змінюються кардинальним чином, суспільство виявилося не готовим до осмислення завдань в області соціального страхування в умовах розвитку економіки. І в зв’язку з цим принципово важливим є вивчення теоретичних основ пенсійного забезпечення. Ддослідження проблеми пенсійного забезпечення в сучасній Україні є не тільки важливим науково-дослідницьким завданням, але й однією з найголовніших практико-прикладних проблем суспільного розвитку. Пенсійне забезпечення – є одним з найважливіших й актуальних питань для всього населення країни. Пенсійне забезпечення – це важлива соціальна гарантія стабільного розвитку суспільства. Пенсійне забезпечення – безпосередньо зачіпає основні інтереси непрацездатного населення країни. Рівень та якість пенсійного забезпечення – є важливою складовою економічного та соціального становища населення держави.
Description: Копієвська І. Ю. Державне регулювання пенсійного забезпечення: зарубіжна практика та можливості для України : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / І. Ю. Копієвська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1538
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Копієвська.pdf324.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.