груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1544
Title: Державна політика щодо національної безпеки: внутрішні та зовнішні вектори
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Галагуз, Т. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
національна безпека
державна політика
реформування
внутрішня та зовнішня політика
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У межах дослідження визначено, що національна безпека України забезпечується шляхом проведення виваженої державної політики відповідно до прийнятих в установленому порядку стратегій, концепцій, доктрин і програм у політичній, економічній, соціальній, воєнній, екологічній, науково-технологічній, інформаційній та інших сферах. Встановлено, що система забезпечення національної безпеки України створює єдиний державно-правовий механізм, у якому якісно визначені елементи безпеки. Визначено, що система національної безпека України – це організована державою сукупність суб’єктів; державних органів, громадських організацій, посадових осіб та окремих громадян, об’єднаних цілями та завданнями щодо захисту національних інтересів, що здійснюють узгоджену діяльність у межах законодавства України. Встановлено, що особливу роль у системі забезпечення національної безпеки відіграє зовнішня розвідка, що свідчить про нагальну потребу реформування цієї структури та приведення відповідного законодавства у стан, який вимагають сучасні виклики та загрози.Підкреслено, що зовнішні гарантії безпеки України повинні забезпечуватись шляхом формування мережі союзництва як з окремими державами та регіональними організаціями й ініціативами (шляхом укладення угод про спільну оборону або військову допомогу), так і з міжнародними безпековими організаціями (шляхом участі у механізмах колективної безпеки). Зроблено висновок, що національна безпека України забезпечується шляхом проведення виваженої державної політики відповідно до прийнятих в установленому порядку стратегій, концепцій, доктрин і програм у політичній, економічній, соціальній, воєнній, екологічній, науково-технологічній, інформаційній та інших сферах. Нагальним є розроблення уповноваженими суб’єктами науково обґрунтованих пропозицій і рекомендацій щодо прийняття управлінських рішень з метою захисту національних інтересів України. Головною метою вище окреслених заходів визначено забезпечення такого рівня національної безпеки, який би гарантував захист прав і свободилюдини і громадянина, а також сталий інноваційний розвиток України, її культури, конкурентоспроможності економіки, подальше зміцнення міжнародних позицій та авторитету української держави в сучасному світі. Встановлено, що проблема забезпечення національної безпеки держави постає, з одного боку, як найважливіша умова здійснення цих демократичних перетворень, а з іншого- забезпечує реалізацію стратегічної мети побудови суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави.
Description: Галагуз Т. В. Державна політика щодо національної безпеки: внутрішні та зовнішні вектори : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Т. В. Галагуз , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1544
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Галагуз.pdf365.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.