груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1546
Title: Діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері захисту прав дітей
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Кабацюра, О. Л.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
дитина
права дітей
захист прав дітей
органи державної влади
місцеве самоврядування
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерська робота має науково-дослідницький характер. В ній наведено характеристику теоретичних засад дослідження діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері захисту прав дітей, обґрунтовано їх взаємодію; проаналізовано законодавчу та нормативно-правову базу; розкрито проблеми, які виникають при розмежуванні владних повноважень та перспективи оптимізації діяльності органів влади; проаналізовано закордонний досвід з цього питання. Досліджено сучасний стан та оcобливості діяльності оргaнів державної влади та міcцевого самоврядування у сфері захисту прав дітей. Встановлено, що залишається не вирішеною проблема відсутності єдності підходів щодо законодавчого та функціонального забезпечення взаємодії органів державної влади й органів місцевого самоврядуванням у сфері соціально-правового захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. Також визначено, що попри наявні позитивні зрушення, існує невизначеність у підходах формування законодавчої бази, фінансування, відсутність чіткої внутрішньої організації, що знижує ефективнiсть державної політики щодо захисту прав дітей, позбавляє її системності й комплексності. З’ясовано, що соціальний захист є найважливішим елементом реалізації прав дітей, забезпечення їхнього добробуту, подолання дитячої бідності та вразливості, запобігання дитячій праці та допомоги дітям реалізувати свій потенціал. Обґрунтовано, що державна політика з питань захисту прав дітей досить розгалужена, має різні напрямки, сприяє виконанню Україною зобов’язань, передбачених Конвенцією ООН про права дитини та іншими міжнародними договорами України з питань захисту прав дітей. Запропоновано можливі шляхи вдосконалення нормативно-правової бази у соціально-правовій сфері захисту прав дітей. Зроблено висновок, що державна політика щодо захисту прав дітей має бути ефективною, адекватною і відповідати сучасним вимогам, такою, що враховує особливості сучасної держави, суспільства і головне самих дітей.
Description: Кабацюра О. Л. Діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері захисту прав дітей : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. Л. Кабацюра , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1546
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Кабацюра.pdf319.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.