груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1549
Title: Особливості мотивації персоналу в органах публічної влади
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Глущенко, О. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
управління кадрами
органи публічної влади
мотивація персоналу
мотиваційний менеджмент
система стимулювання
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено визначенню теоретичних засад мотивації персоналу органів публічної влади та наданню практичних рекомендацій щодо вдосконалення діючої системи мотивації. У роботі визначено особливості управління персоналом в системі публічного управління. Основною особливістю управління персоналом в сучасних умовах є зростаюча роль особистості працівника. Ситуація, яка склалася в даний час в нашій країні, несе як великі можливості, так і великі загрози для кожної особистості в плані стійкості її положення. Проведено аналіз змісту мотивації персоналу в органах публічної влади. На основі цього зроблено висновок, що мотивація є однією із провідних функцій управління, оскільки досягнення основної мети залежить від злагодженості роботи людей. Кожен ефективний керівник задля досягнення визначеної організаційної мети змушений спонукати працівників працювати краще. Важливо досягти в організації певного стану, коли працівники добровільно і творчо, а головне за власної будуть ініціативи прагнути досягти цілей організації. Одними із найбільш дієвих заходів є створення у працівників внутрішніх стимулів до активної трудової діяльності, підтримка зацікавленості у праці, ініціювання появи задоволення від отриманих результатів. Визначено особливості мотивації державних службовців та зроблено висновок, що суб'єкти державного управління (Президент, Верховна Рада, Уряд, Національне агентство України з питань державної служби і т.ін.) за допомогою затверджених ними нормативно-правових актів, створюють певні механізми державного управління мотивацією державних службовців, які перекликаються з формами і методами мотивації, завдяки яким можна досягти найбільшої результативності роботи працівників. Запропоновано впровадження та використання в органах публічної влади мотиваційного моніторингу як системи постійного спостереження і контролю стану мотивації трудової діяльності з метою його оперативної діагностики й оцінки в динаміці, прийняття кваліфікованих управлінських рішень. В основу системи мотиваційного моніторингу запропоновано проведення систематичного тестування працівників, спрямованого на виявлення їх ставлення до мотиваційних чинників, а також рівня їх задоволення. Зважаючи на те, що фінансові ресурси держави на сьогоднішній день є достатньо обмеженими, доцільним є широке впровадження не грошових методів мотивації відібраних із врахуванням
Description: Глущенко О. М. Особливості мотивації персоналу в органах публічної влади : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. М. Глущенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1549
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
!Глущенко Автореферат.pdf308.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.