груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1550
Title: Механізм управління персоналом в органах публічної влади
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Грабчев, Д. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
управління кадрами
органи публічної влади
кадрова політика
система стимулювання
служба управління персоналом.
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено встановлено теоретичні засади управління персоналом в органах публічної влади та визначені перспективні напрямки покращення системи управління персоналом в органах публічної влади У роботі надано загальну характеристику управління персоналом в органах публічної влади та встановлено, що кадрові технології, які використовуються в управлінні персоналом органів публічної влади, можна розділити на три великі групи. До першої групи необхідно зарахувати кадрові технології, що забезпечують придбання багатосторонньої надійної інформації про співробітника. Визначено, що сьогодні в умовах реформування адміністративно-територіального устрою управління персоналом в органах публічної влади набуває особливого значення. Воно має бути спрямоване на пошук, підготовку, навчання публічних службовців з метою вдосконалення персоналу та його підготовки до повсякденної роботи. Систематизовано загальні умови та професійні стандарти проходження публічної служби в країнах ЄС, на основі чого зроблено висновок, що Україна повинна враховувати міжнародно-правові норми функціонування органів публічної влади та запроваджувати позитивний досвід у реформуванні відповідних органів. Публічна служба повинна бути сформована у вигляді інституту, який вимагає, щоб її службовці мали певний ступінь професіоналізму та неупередженості, а також володіла хорошим знанням адміністративного і конституційного законодавства. Аналіз теоретичної бази дав можливість сформувати проблематику розмежування компетентностей публічних службовців у закордонній практиці публічного управління. Виявилось, що збереження позитивних якостей публічних службовців, їх примноження і проектування на майбутнє вимагає постійної кропіткої роботи з кадрами всіх рівнів, формування у них професійної честі, громадянської гідності, високої відповідальності за виконання обов'язку, чесності та порядності. Надано пропозиції щодо модернізації кадрової політики в органах публічної влади, серед яких наступні. В питаннях вдосконалення процедур прийняття на службу в органах публічної влади та просування по службі, а також інструментів оцінювання компетенцій кандидатів на посади необхідно забезпечити: дотримання принципу професійних заслуг та здобутків, відповідності компетенцій вимогам щодо роботи на посаді; сприяння мобільності / ротації кадрів на службі в органах публічної влади для оптимального використання наявних ресурсів, обміну досвідом та система стимулюва розширення можливостей кар’єрного розвитку тощо.
Description: Грабчев Д. С. Механізм управління персоналом в органах публічної влади : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Д. С. Грабчев, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1550
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
!Грабчев Автореферат.pdf326.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.