груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1564
Title: Механізми розвитку місцевого самоврядування в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Швецова, О. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
децентралізація
місцеве самоврядування
об’єднана територіальна громада
державна влада
адміністративно-територіальний устрій
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі основною метою є дослідження існуючих проблем у процесі реформування системи МС в Україні у ситуації порівняльного аналізу з європейським досвідом управління. Якщо взяти світовий досвід по запровадженню децентралізації в країні то найбільш пріоритетною до нашого це країна Польща для запровадження системи місцевого самоврядування, попри те що ці країни межують між собою, пов’язані історичним та культурним зв’язком, тоді залучення досвіду функціонування територіальних громад є однією з головних засад для України. З’ясовано, що децентралізація – це передача повноважень та бюджетних коштів від держаних органів виконавчої влади до органів МС. Запропоновано визначення поняття ОТГ – це добровільне об’єднання жителів сільської, селищної або міської ради, які суміжні між собою. впровадити об’єднання можуть голови та депутати місцевої влади, а й самі жителі. Розглянута проблема питань з внесенням змін до Конституції України, що дадуть поштовх до повноцінного розвитку ТГ та забезпечать правову основу для прийняття законів, необхідних для користування реформи МС й організації територіальної влади щодо створення принципів для формування спроможних ОТГ, які забезпечать поширення МС та послаблять конфлікти між ОМС та органами виконавчої влади. Зроблено висновок, що державна влада ефективно функціонує тільки тоді, коли її органи й посадові особи, усвідомлюють, що вони є, насамперед, представниками населення; формулюють потреби населення й необхідні заходи їх реалізації; ефективно й відповідально займаються забезпеченням умов для нормальної життєдіяльності мешканців територіальної громади.
Description: Швецова О. І. Механізми розвитку місцевого самоврядування в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. І. Швецова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 8 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1564
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Швецова.pdf259.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.