груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1567
Title: Державні послуги онлайн
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Прокопець, А. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
державні послуги
електронна послуга
електронне урядування
інформаційне суспільство
цифрові послуги
послуги онлайн
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерської роботі охарактеризована сутність та процедура надання державних послуг онлайн, які є взаємодією влади із громадськістю через інформаційні веб-ресурси в Україні. Дане дослідження є спробою комплексного аналізу сучасного стану та особливостей оптимізації політики органів влади щодо надання державних послуг онлайн в Україні. Взаємодія влади із громадськістю через інформаційні веб-ресурси є важливим інструментом налагодження партнерських відносин між ними, поліпшення діяльності самої влади. «Це передбачає не тільки надання, а й обмін інформацією. Для реалізації такої взаємодії необхідний відповідний рівень інформаційних технологій. Людство вже увійшло в новий етап розвитку, коли інформація стала однією з основних цінностей управління соціальними процессами». З’ясовано, що Електронна послуга (або е-послуга) – це адміністративна або інша публічна послуга, що надається громадянину або юридичній особі в електронній формі. Завдяки цьому, громадянин має змогу отримати послугу від держави (оформлення ліцензії, соціальної допомоги, особистого документу тощо) без особистого відвідування органів влади. Е-послуги надаються через Інтернет, тож доступні з дому чи офісу 24 години на добу та сім днів на тиждень». Таким чином, вони є зручнішими та швидшими за особисті візити та мінімізують ризики корупції. Визначено, що цифровізація адміністративних послуг – один із пріоритетів Уряду України на даний час. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування надають понад 2 тисячі послуг, але 91.5% населення України не користуються публічними послугами онлайн. Водночас, надання публічних послуг супроводжується значними незручностями, часовими та фінансовими затратами. Наразі в Україні електронні послуги запроваджено на різних порталах органів влади, з різними інтерфейсами, стандартами та засобами е-ідентифікації, що є вкрай незручним для громадян. Підкреслено, що електронне урядування – це не тільки зовнішня інформаційна інфраструктура, що взаємодіє з громадянами, підприємствами і організаціями, а й внутрішня урядова інформаційна інфраструктура, аналог корпоративної мережі в бізнесі. Концепція електронної держави передбачає інтеграцію інформаційних ресурсів органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, забезпечення доступу до них будь-яких суб’єктів громадянського суспільства, а також створення підсистеми онлайнових послуг. Зроблено висновок, що сфера надання державних послуг онлайн ефективно функціонує тоді, коли при відповідному рівні інформаційних технологій органи й посадові особи, усвідомлюють, що вони є, насамперед, представниками населення; формулюють потреби населення, й необхідні заходи їх реалізації; ефективно й відповідальне займаються наданням державних послуг онлайн. Забезпечують належні умови для функціонування даної сфери.
Description: Прокопець А. С. Державні послуги онлайн : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. С. Прокопець , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1567
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Прокопець_.pdf324.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.