груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1573
Title: Міжнародний досвід підвищення ефективності системи соціального захисту населення
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Кучеренко, І. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
соціальна політика
соціальний захист
соціальне забезпечення
соціальна допомога
соціальний ризик
бідність
безробіття
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: На сьогодні в соціальній сфері мають місце проблеми, безпосередньо пов'язані з переходом України до ринкових взаємовідносин. Ускладнюються ж ці проблеми ще й тим, що в специфічних умовах України, внаслідок подій останніх років, систему соціального захисту доводиться створювати заново, оскільки стара система була практично повністю знищена. Звідси й виникає необхідність вивчення шляхів формування нової, адекватної ринковим взаємовідносинам системи соціального захисту населення і механізмів її функціонування в зарубіжних країнах з перспективою їх використання у вітчизняних умовах. Цей механізм повинен відрізнятися комплексністю та взаємопов’язаністю всіх складових його елементів з урахуванням сучасних тенденцій та перспектив розвитку економіки і національних традицій, а також вітчизняного і зарубіжного досвіду. Здійснено дослідження теорії, методології та практики державного регулювання соціального захисту населення в зарубіжних країнах. Окреслено основні наукові підходи щодо розуміння сутності та змісту «соціального захисту». Проаналізовано досвід зарубіжних країн в сфері нормативно-правового регулювання соціального захисту, соціальної допомоги та соціального обслуговування населення. Наголошено на необхідності та особливостях переходу зарубіжних країн від однієї моделі соціального політики до іншої. Вказано на особливості функціонування соціального захисту в перехідний період. Соціальний захист як особливий соціальний інститут сучасної держави є показником соціальної впевненості, соціальної гарантії гідного розвитку кожного члена суспільства і збереження джерела засобів існування при настанні соціальних ризиків. Розглядаються питання реформування нормативно-правового забезпечення системи соціального захисту в Україні враховуючи накопичений зарубіжний досвід. Наголошено, що соціальний захист та соціальне забезпечення в державно організованому суспільстві – це область сплетіння життєво важливих інтересів громадян, взаємовідносин власності та розподілу, правових прийомів і способів їх регулювання, соціальної політики держави і соціально-економічних прав людини.
Description: Кучеренко І. О. Міжнародний досвід підвищення ефективності системи соціального захисту населення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / І. О. Кучеренко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1573
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Кучеренко.pdf324.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.