груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1576
Title: Щорічне оцінювання державних службовців в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Паламарчук, Л. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
державний службовець
щорічне оцінювання службової діяльності
професійна компетентність
оцінювання
критерії оцінювання
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі здійснено комплексне наукове дослідження практичних аспектів щорічного оцінювання службової діяльності державних службовців в сучасних умовах глибоких політичних та соціально - економічних змін, також окреслено напрямки та шляхи удосконалення системи щорічного оцінювання службової діяльності державних службовців в Україні. З’ясовано, що правову основу процедури оцінювання діяльності державних службовців становлять нормативно-правові акти різної юридичної сили: Конституція України (закріплює основні засади суспільного життя та організації публічної влади, є висхідним правовим підґрунтям і для оцінювання діяльності державних службовців), Закони України «Про державну службу», «Про запобігання корупції», Загальні правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, Порядок зовнішнього оцінювання за критеріями відповідності рівня освіти та кваліфікації порядку підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування. Пріоритети розвитку кадрової політики в державному управлінні закріплено у Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки, якою визначено шляхи і засоби професіоналізації державної служби та передбачається запровадження періодичного оцінювання результатів професійної діяльності працівників, що міститиме проведення оцінки рівня досягнутих результатів професійної діяльності, кваліфікаційного розвитку та забезпечення матеріального стимулювання за результатами оцінювання. Зроблено висновок, що відповідно до нормативно – правових актів оцінювання результатів службової діяльності державних службовців проводиться на підставі показників результативності, ефективності, якості, здібностей, компетенцій. Сформульовано пропозиції та рекомендації, пов’язані з напрямами удосконалення системи щорічного оцінювання службової діяльності державних службовців в Україні. Запропоновано, додатково проводити комп’ютерне тестування при проведені щорічного оцінювання службової діяльності державних службовців в України. З метою забезпечення: об’єктивності; прозорості; комплексності, а це можна забезпечити тільки, якщо буде використовуватися тестування на базі єдиної інформаційно-аналітичної системи управління персоналом. Зроблено висновок, що проведення тестування державних службовців буде мати сенс у тому випадку, якщо буде змінено рівень оплати їх праці. За результатами оцінювання на нашу думку, слід формувати «реально діючий» кадровий резерв, який дасть можливість: планувати кар’єрне зростання державних службовців; формувати та проводити плани їх переміщення; отримати повну картину про ключові компетентності; про те, як їх розвивати і переміщати в рамках органу влади для отримання найкращого результату.
Description: Паламарчук Л. В. Щорічне оцінювання державних службовців в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Л. В. Паламарчук , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1576
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ Паламарчук.pdf303.91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.