груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1577
Title: Особливості державних гарантій державним службовцям
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Петров, О. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
гарантії
принципи
функції
державна служба
державні службовці
статус службовців
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: На сьогодні чинне законодавство про державну службу не в повній мірі вирішує завдання соціально-правової захищеності державних службовців. Обумовлено це, перш за все, тим, що норми, що встановлюють відповідні гарантії для державних службовців, розкидані по різним нормативним актам, що ускладнює їх облік і правильне розуміння; багато важливих гарантій державних службовців до сих пір не отримали належного нормативного правового регулювання. Крім того, не всі державні гарантії підкріплюються забезпечувальних механізмом. Наголошено на необхідності вдосконалення законодавства про державні гарантії державних службовців. Для цього необхідна уніфікація чинного законодавства в зазначеній сфері шляхом прийняття окремого Закону «Про державні гарантії державних службовців». Ухвалення такого акта, тобто створення міцної законодавчої бази, дозволило б надати системності, цілісності, завершеності інституту державних гарантій державним службовцям. Обґрунтовано положення про те, що гарантії, надані через правові норми, важливі для соціального визнання важливості й відповідальності праці державних службовців, оскільки від того, які гарантії і як вони виконуються, багато в чому залежить не тільки діяльність державного службовця, а й робота всього державного апарату, тобто державні гарантії державних службовців носять забезпечувальний характер. Визначена необхідність створення механізму реалізації державних гарантій на державній службі як комплексу організаційних, соціальних і правових заходів, що забезпечують виконання державними службовцями своїх обов'язків на високому професійному рівні, а також сприяють підвищенню мотивації державних службовців. Встановлено, що з метою підвищення рівня соціально-правової захищеності державних службовців, з одного боку, і необхідності комплектування органів державної влади професійними і компетентними співробітниками – з іншого, слід створити орган управління державною службою, в функцію якого було б включено контроль за реалізацією гарантій державних службовців.
Description: Петров О. В. Особливості державних гарантій державним службовцям : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. В. Петров , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1577
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Петров.pdf349 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.