груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1587
Title: Державне забезпечення реалізації медичної реформи: перспективи розвитку в умовах системних змін
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Македонська, О. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
медична реформа
державне забезпечення
кадровий резерв
пандемія
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У межах дослідження визначено, що здоров’я населення, як і якість життя в цілому, є одним з головних показників, що характеризують рівень соціально-економічного розвитку держави. Встановлено, що проголошення медичної реформи висуває на порядок денний питання здійснення державної політики в медичній галузі, її спрямування на необхідні перетворення і створення нової системи охорони здоров’я, здатної забезпечити права громадян на медичну допомогу. Запровадження ґрунтовних змін в організації будь-якої сфери суспільного життя здійснюється шляхом реалізації відповідної державної політики. Об’єктом дослідження є медична реформа в Україні. Предметом дослідження є перспективи державної політики забезпечення реалізації медичної реформи в умовах системних змін. В магістерському дослідженні висвітлено особливості впровадження медичної реформи в Україні, досліджено світовий досвід реформування сфери охорони здоров’я, розроблено шляхи удосконалення державної політики кадрового забезпечення в умовах кризи пандемії Covid-19 в контексті реформування медичної системи. Зроблено висновок, що здійснені заходи в процесі реалізації медичної реформи загалом демонструють позитивні зрушення в сфері охорони здоров’я, але криза, викликана пандемією Covid-19 довела, що невирішеними залишаються питання кадрового забезпечення, оскільки від їх чисельності, структури, рівня кваліфікації залежить якість наданих медичних послуг в країні.
Description: Македонська О. О. Державне забезпечення реалізації медичної реформи: перспективи розвитку в умовах системних змін : : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. О. Македонська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1587
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Македонська Автореферат.pdf379.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.