груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1588
Title: Державне регулювання системи первинної медико-санітарної допомоги в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Музичук, Н. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
первинна медико-санітарна допомога
загальна практика – сімейна медицина
лікувально-профілактичний заклад
Національна служба здоров’я України
охорона здоров’я
обов’язкове медичне страхування
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерської роботі охарактеризована сутність державного регулювання системи первинної медико-санітарної допомоги в Україні. З’ясовано, що головним завданням державного регулювання первинної медико-санітарної допомоги в Україні стає урахування всіх чинників, які впливають на проведення медичної реформи та аналіз наслідків впроваджених змін для своєчасного та адекватного реагування та усунення відповідних негативних ефектів. Обґрунтовано, що можливо підвищити ефективність функціонування первинної медико-санітарної допомоги в Україні за допомогою: впровадження системи обов’язкового медичного страхування; підвищення бюджетного фінансування системи охорона здоров’я; поєднання бюджетного та страхового джерел фінансування галузі; врегулювання державних медичних гарантій відповідно до фінансових можливостей; збільшення заробітної плати медичних працівників; підвищення ефективності використання ресурсів охорони здоровя. Визначено важливість ефективного інформаційного супроводу реформ, запропоновано створення інноваційно-комунікативного центру та проведення відповідних інформаційних заходів. Запропонована структурна перебудова органів виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на різних рівнях управління, створення «Єдиного медичного простору», законодавчо забезпечити та децентралізувати розподіл бюджетних ресурсів шляхом прийняття відповідних законодавчих та нормативно-регуляторних актів. Зроблено висновок, що зміни організації первинної медико-санітарної допомоги мають здійснюватися за допомогою ретельно продуманих та легітимних управлінських дій, спрямованих на послідовну зміну системи надання медичної допомоги. Державне регулювання первинної медико-санітарної допомоги повинно бути гнучким та передбачати регулярну перевірку ефективності проведених змін і оцінку поточних результатів прийнятих управлінських рішень. Головною метою діяльності апарату державного управління має бути комплексне вдосконалення системи медичної допомоги населенню України з урахуванням позитивного досвіду інших країн та постійною його адаптацією до сучасних соціально-економічних умов в Україні.
Description: Музичук Н. О. Державне регулювання системи первинної медико-санітарної допомоги в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. О. Музичук , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1588
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Музичук Автореферат.pdf348.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.