груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1589
Title: Здійснення децентралізації у сфері охорони здоров’я в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Шамрай, І. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
децентралізація
фінансова децентралізація
субсидіарність
система надання медичної допомоги
заклад охорони здоров’я
госпітальний округ
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття академічного ступеня «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено дослідженню здійснення децентралізації у сфері охорони здоров’я в Україні та розробки шляхів удосконалення цього процесу. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень дослідженості теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи розглянуто теоретичні основи здійснення децентралізації у сфері охорони здоров’я в Україні, а саме: окреслено децентралізацію у сфері охорони здоров’я у категоріальному апараті науки державного управління; охарактеризовано стратегії здійснення децентралізації у сфері охорони здоров’я; розглянуто принцип субсидіарності як один із ключових аспектів здійснення децентралізації у сфері охорони здоров’я. Основна частина дослідження присвячена ґрунтовному аналізу окремих аспектів здійснення децентралізації вітчизняної сфери охорони здоров’я у світлі сучасних публічно-управлінських перетворень. Безпосередньо систематизовано нормативно-правове регулювання здійснення децентралізації у сфері охорони здоров’я; охарактеризовано реформування системи надання медичної допомоги, що представляє собою трьохрівнену структуру; окреслено фінансову децентралізацію сфери охорони здоров’я, що передбачає передання повноважень і відповідних фінансових ресурсів на регіональний рівень. Наприкінці роботи визначено внутрішні та зовнішні чинники, що впливають на розвиток ефективної взаємодії закладів охорони здоров’я в умовах децентралізації, а також обґрунтовано необхідність впровадження міжнародного досвіду децентралізації у сфері охорони здоров’я. Запропоновано, щоб Україна впроваджуючи міжнародний досвід при здійсненні реформування вказаної сфери враховувала існуючі потреби у суспільстві та власні соціально-економічні й інфраструктурні можливості.
Description: Шамрай І. В. Здійснення децентралізації у сфері охорони здоров’я в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / І. В. Шамрай , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1589
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шамрай И.В. АВТОРЕФЕРАТ .pdf297.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.