груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1596
Title: Державне управління адміністративно-політичною сферою
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Полічко, Д. Л.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
управління
регулювання
адміністративно-політична сфера
адміністративно-правові режими
соціальна напруженість
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Проаналізовано управлінську діяльність в адміністративно-політичній сфері, яка є досить багатогранною в своїх проявах – це і люди, і знання, і інформація, і технічні засоби, які утворюють складне комплексне управлінське явище; саме вказана діяльність дозволяє отримати багато необхідної інформації, правильно обробити її та ефективно використовувати. Встановлено, що наявність значного управлінського колективу, але з низьким рівнем професіоналізму не в змозі забезпечити реалізацію компетенції відповідного державного органу в процесах державного регулювання в АПС. Лише зважене, збалансоване введення в дію всіх елементів управлінської діяльності органів АПС здатне надати їй раціональність та ефективність. Доведено, що незважаючи на обумовленість управлінської діяльності властивостями і мотивами, професійною підготовкою і життєвої активністю людської натури, вона в сфері АПУ отримує юридичну чіткість. Це діяльність, яку відповідні державні органи і посадові особи зобов'язані здійснювати, причому так і таким чином, як це потрібно для реалізації компетенції кожного конкретного державного органу. Наголошено, що багато елементів управлінської діяльності в АПС не тільки юридично описуються, а й «прив'язуються» до державних органів, закріплюються в їх правовому статусі у вигляді процесуальних норм. Як і соціального управління, АПУ притаманні такі ж форми і методи впливу, зміст і цілі взаємодії, принципи, на яких вони базуються, але вони стають кардинально іншими, на відміну від того, що спостерігається в технократичному та біологічному управлінні.
Description: Полічко Д. Л. Державне управління адміністративно-політичною сферою : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Д. Л. Полічко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1596
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Полічко.pdf358.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.