груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1598
Title: Електронне урядування в Україні як засіб протидії корупції
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Долгих, А. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
електронне урядування
корупція
інформаційно-комунікаційні технології
антикорупційна політика
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено характеристиці електронного урядування в Україні як засобу протидії корупції на сучасному етапі. У роботі визначено концептуальні засади розвитку електронного урядування в Україні. Встановлено, що у наукових дослідженнях існує багато визначень щодо поняття електронного урядування. Проте у нашій країні вперше узагальнене визначення електронного урядування було запропоноване в Концепції розвитку електронного урядування в Україні, де електронне урядування – форма організації державного управління, яка сприяє підвищенню ефективності, відкритості та прозорості діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування з використанням інформаційно-телекомунікаційних технологій для формування нового типу держави, орієнтованої на задоволення потреб громадян. У роботі окреслено стратегії впливу на корупцію за допомогою електронного врядування та обґрунтовано сфери впливу технологій електронного урядування в Україні на корупцію. Міжнародний досвід свідчить, що розбудова електронного урядування є одним з основних елементів забезпечення успішності реформування, підвищення конкурентоспроможності країни та зменшення проявів корупції. Тому було розглянуто сучасні українські державні проєкти з розвитку е-врядування, досліджено зарубіжний досвід запровадження електронної взаємодії. Запропоновані практичні рекомендації щодо удосконалення електронного врядування в Україні, як засобу запобігання корупції. Вони поділяються за наступними напрямками: нормативно-правовий, адміністративно-організаційний, фінансово-економічний, інформаційно-мотиваційний та за допомогою безпеки в мережі Internet.
Description: Долгих А. М. Електронне урядування в Україні як засіб протидії корупції : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. М. Долгих , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1598
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Долгих_автореферат.pdf465.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.