груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1604
Title: Державне регулювання надання медичних послуг в Україні на сучасному етапі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Дячук, Ю. К.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
медична послуга
медичне обслуговування
механізм державного регулювання
договір про надання медичних послуг
доступність
рівноправність
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття другого рівня вищої освіти – магістерського. Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено дослідженню державного регулювання надання медичних послуг в Україні на сучасному етапі та окресленню напрямів його удосконалення в умовах сучасних медико-управлінських перетворень. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень дослідженості теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи окреслено теоретичні аспекти надання медичних послуг, а саме: розглянуто процес становлення та розвитку державного регулювання надання медичних послуг в Україні; визначено сутність та характерні ознаки медичної послуги; наведено різні критерії класифікації медичних послуг. Основна частина дослідження присвячена ґрунтовному аналізу окремих питань державного регулювання надання медичних послуг в Україні на сучасному етапі. Безпосередньо систематизовано нормативно-правове регулювання надання медичних послуг, що характеризується значною кількістю актів, котрі не мають певної системності й комплексності та були прийняття у різні часові проміжки. Розглянуто механізми державного регулювання надання медичних послуг, котрі тісно взаємопов’язані між собою та витікають один із одного. Охарактеризовано договір про надання медичних послуг, як важливий управлінсько-правовий елемент медичного обслуговування, котрий за своєю правовою природою є консенсуальним, оплатним, строковим/безстроковим та двостороннім правочином. Наприкінці роботи визначено проблеми медичного обслуговування населення України в умовах політики децентралізації влади та запропоновано способи їх вирішення. А також обґрунтовано необхідність впровадження в Україні іноземного досвіду державного забезпечення рівноправності в доступі до медичних послуг у процесі реформування сфери охорони здоров’я. Узагальнено, що науково обґрунтований комплексний підхід до удосконалення державного регулювання надання медичних послуг в Україні на сучасному етапі прямо допоможе поліпшити якість медичного обслуговування населення і забезпечити його подальше здоров’язбереження.
Description: Дячук Ю. К. Державне регулювання надання медичних послуг в Україні на сучасному етапі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Ю. К. Дячук , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1604
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ (Дячук).pdf299.45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.