груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1607
Title: Особливості розвитку медичного страхування як складової частини фінансування економіки держави
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Мазепа, В. Г.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
економіка
держава
фінансування
страхування
страховий ринок
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Розглянуто основні сучасні теоретичні та практичні особливості страхування та визначено його роль і функції в економіці сучасної держави, що дозволило більш чітко визначити роль страхового ринку і медичного страхування в системі фінансування економіки держави, зокрема, галузі охорони здоров'я. Виявлено місце медичного страхування в системі фінансування економіки держави. Розроблено концептуальний підхід щодо організації фінансування галузі охорони здоров'я на основі медичного страхування. Доведено, що медичне страхування є формою соціального захисту населення, яка реалізується шляхом фінансування галузі охорони здоров'я, тобто є складовою соціального забезпечення. Категорію «медичне страхування» доцільно розглядати як важливу частину механізму фінансування галузі охорони здоров'я економіки держави за рахунок акумулювання страхових внесків до спеціальних фондах. Проаналізовано якісні та кількісні ознаки ефективного фінансового забезпечення галузі охорони здоров'я шляхом визначення рівня її фінансування. Надана оцінка ролі добровільного медичного страхування як елемента фінансування економіки держави. Здійснено дослідження впливу соціально-економічних чинників на фінансовий потенціал ринку медичного страхування. Доведено доцільність впровадження обов'язкового медичного страхування та добровільного медичного страхування як елементів системи фінансування галузі охорони здоров'я шляхом оцінки потенціалу ринку медичного страхування в Україні за допомогою системи збалансованих показників. Обґрунтовано модель фінансування галузі охорони здоров'я на основі медичного страхування з урахуванням ключових функцій фінансової системи держави. Запропоновано методичний підхід до встановлення оптимального розміру страхового внеску в системі обов'язкового медичного страхування з використанням імітаційного моделювання. Розроблено науково-методичний підхід до формування механізмів ефективного розвитку медичного страхування в системі фінансування економіки держави.
Description: Мазепа В. Г. Особливості розвитку медичного страхування як складової частини фінансування економіки держави : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. Г. Мазепа , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1607
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Мазепа.pdf428.7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.