груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1609
Title: Державно-приватне партнерство як фактор модернізації сфери охорони здоров'я
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Потапенко, А. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
механізми
державно-приватне партнерство
державно-приватна взаємодія
охорона здоров’я
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Досліджено державне регулювання охорони здоров'я. Встановлено, що на сьогодні механізм ДПП застосовується в більшості розвинених країн, однак загальновизнана законодавча модель, яка регламентує його, відсутня, так само як відсутній й загальноприйнятий підхід щодо його розуміння та змісту. Проаналізовано основні механізми взаємодії державного і приватного сектора в охороні здоров'я. Розглянуто та проаналізовано ключові типи проектів державно-приватного партнерства в охороні здоров'я. Встановлено, що забезпечувальна та спеціалізована моделі, є досить ефективними і можуть бути рекомендовані для впровадження у вітчизняних умовах. Вони дозволяють забезпечити розвиток інфраструктури системи охорони здоров'я із залученням інвестицій, ресурсів і компетенцій приватних партнерів і задовольнити потребу населення в наданні високотехнологічних медичних послуг. Наголошено, що невдалою для застосування моделлю державно-приватного партнерства в охороні здоров'я є інтегрована модель. Подібні проекти нерідко тягнуть за собою високі ризики через конфлікт інтересів приватного інвестора, що прагне до максимізації вигоди, і державним партнером. Проведено порівняльний аналіз проектів сфери охорони здоров'я, що реалізуються в рамках державно-приватного партнерства і виключно за рахунок коштів державного бюджету. Здійснено аналіз проблем державно-приватного партнерства в Україні та виявлено можливі шляхи їх вирішення.
Description: Потапенко А. О. Державно-приватне партнерство як фактор модернізації сфери охорони здоров'я : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. О. Потапенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1609
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Потапенко.pdf358.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.