груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/163
Title: Кримсько-турецький фактор в політиці козацької держави XVII ст
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 032 «Історія та археологія»
Authors: Зелена, А. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
козацтво
Гетьманщина
Османська імперія
Кримське ханство
Польща
Російська імперія
міжнародні відносини
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: На основі історичних джерел та наукової літератури здійснено комплексний aнaлiз південного напрямку зовнішньої політики козацької держави у ХVІІІ ст. та з’ясовано причини і наслідки спроб українських гетьманів вдаватися до створення союзницьких коаліцій з Османською імперією та Кримським ханством. У процесі дослідження було з’ясовано, що впродовж XVIII ст. різко ускладнилось міжнародне становище України. Перебуваючи в силовому полі своїх могутніх сусідів, насамперед Росії, Польщі, Туреччини (а в окремі періоди – також Швеції) втягнена у вир безперервних соціально-політичних конфліктів, Українська держава козацької доби втратила свої потенційні можливості. Це не могло не позначитися на її дипломатичному та геополітичному становищі, коли із суб’єкта вона поступово перетворилася на об’єкт міжнародних відносин. Як наслідок орієнтація на кримсько-турецький фактор не дав змогу створити самостійну українську козацьку державу
Description: Зелена А. М. Кримсько-турецький фактор в політиці козацької держави XVII ст.: автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 032 «Історія та археологія» / А. М. Зелена, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/163
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Зелена.pdf413.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.