груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1677
Title: Рефлексія в сучасній соціологічній науці: теоретичний і практичний виміри
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 054 «Соціологія»
Authors: Афтенюк, І. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра соціології
рефлексія
метасоціологія
професійна підготовка фахівців-соціологів
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Наукова робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 054 «Соціологія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Магістерська робота присвячена визначенню ролі і місця рефлексії соціологічної науки в процесі її подальшого розвитку. У теоретичній частині роботі схарактеризовано наявні рівні теоретизування в соціології, визначено особливості становлення і функціонування соціологічного знання на мікро-, мезо-, макрорівні, окреслено специфіку позитивізму, емпіризму, містицизму як форм пізнання в соціології. Особливу увагу приділено визначенню природи цілепокладання наукової діяльності фахівців-соціологів, його взаємозв’язку з іншими цінностями, соціокультурними чинниками та структурою особистості. У практичній частині роботи представлено результати авторського емпіричного соціологічного дослідження, що передбачало проведення контент-аналізу репозитарію авторефератів докторських та кандидатських дисертаційних робіт з соціології, представлених на офіційному сайті Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського, а також традиційного аналізу європейського і вітчизняного стандартів вищої освіти з соціології.
Description: Афтенюк І. С. Рефлексія в сучасній соціологічній науці: теоретичний і практичний виміри : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 054 «Соціологія» / І. С. Афтенюк , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 18 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1677
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Афтенюк І.С..pdf408.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.