груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1687
Title: Сегментація об'єктів на зображеннях в AR-застосунках
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Authors: Місюк, Т. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерні науки
Кондратенко Юрій Пантелійович
сегментація зображень
комп’ютерний зір
алгоритми аналізу зображень
мобільні застосунки
доповнена реальність
augmented reality
AR
середовище розробки
Unity
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Актуальність дипломної роботи обумовлена розвитком технології доповненої реальності та її використанням у різних сферах діяльності людини. Об’єктом дослідження є застосунок з доповненою реальністю, що використовує алгоритми сегментації зображення для виділення об’єктів на зображенні. Предметом дослідження є алгоритми сегментації зображення та їх використання у проектах з доповненою реальністю. Метою роботи є дослідження алгоритмів сегментації зображення та створення AR-застосунку, в якому буде використано алгоритм обробки зображення для виділення об’єктів на віртуальній сцені. Робота складається з п’яти розділів. У першому розділі проводиться аналіз предметної сфери, а саме аналіз області обробки зображення та їх використання в застосунках з доповненою реальністю. Проведено аналіз наявних аналогів та публікацій та визначено основні області застосування подібних застосунків. У другому розділі описано досліджено алгоритми сегментації зображень, виявлено їх переваги та недоліки; досліджено бібліотеки для роботи з сегментацією зображення. У третьому розділі описано процес розробки проекту, наведено результати роботи та проведено порівняльний аналіз результатів роботи використаних алгоритмів. У четвертому розділі проведено опис лабораторних робіт та наведено приклади результатів виконання вказаних завдань У п’ятому розділі описано норми до умов праці та проведено порівняльний аналіз реальних умов з вказаними нормами. В результаті виконання дипломної роботи було проведено дослідження алгоритмів сегментації зображення; проаналізовано існуючі інструменти для роботи з сегментацією зображення; створено лабораторні роботи, які можна використовувати для вироблення навичок роботи з середовищем розробки ігор Unity; проведено дослідження основних нормативних актів, які регулюють умови роботи працівника на підприємстві, та проаналізовано реальні умови роботи з вказаними нормами; створено проект, який працює з зображеннями, отриманими з віртуальної сцени 12 застосунку з доповненою реальністю, та виводить на екран результат обробки вхідних зображень. Загальний обсяг роботи: 119 – сторінок. Магістерська робота містить чотири додатки, 31 рисунок, 1 таблицю і посилання на 49 джерел.
Description: Місюк Т. О. Сегментація об'єктів на зображеннях в AR-застосунках : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Комп'ютерні науки» / І. О. Місюк , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 13 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1687
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 601 Місюк Тетяна Олегівна.pdf161.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.