груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1695
Title: Автоматизація управління пристроями розумного будинку за допомогою API інтеграції
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Authors: Чигір, Г. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерні науки
Кірей Катерина Олександрівна
розумний будинок
мобільний застосунок
інтерфейс користувача
прототипування
розумні пристрої
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська кваліфікаційна робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр комп’ютерних наук». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Магістерська кваліфікаційна робота присвячена розробці мобільного застосунку для керування пристроями розумного будинку за допомогою API інтеграції. Об'єкт дослідження – специфіка реалізації і використання системи розумний будинок. Предмет дослідження – застосунок для взаємодії користувача із сервером API, засоби й технології його розроблення. Мета роботи – покращення ефективності взаємодії користувача з застосунком через проектування й реалізацію інтуїтивно-зрозумілого користувацького інтерфейсу та підвищення швидкості взаємодії із сервером. Магістерська кваліфікаційна робота містить наступні розділи: – аналіз предметної області; – огляд технологій для розробки системи керування розумним будинком; – програмна реалізація і тестування сервісу. У першому розділі проведений детальний аналіз предметної області, а саме аналіз існуючих мобільних застосунків для керування пристроями розумного будинку та основні принципи розробки даного виду застосунків. Також сформульовані завдання і описані загальні вимоги для проектування і реалізації застосунку для автоматизації управління пристроями розумного будинку. У другому розділі дипломної роботи обрано технологію для взаємодії з сервером та систему для розподіленого керування версіями, наведено короткий опис програм, які будуть використовуватися для реалізації поставлених в проекті задач. 16 У третьому розділі наведено послідовність проектування та реалізації мобільного застосунку, результати самої розробки і програмної реалізації користувацького сервісу та його тестування. В результаті виконання магістерської кваліфікаційної роботи задля покращення ефективності взаємодії користувача з застосунком було запропоновано нову систему для обмеження доступу до пристроїв розумного будинку з використанням багаторівневого розмежування прав. Також запропоновано метод об’єднання пристроїв розумного будинка з різними безпровідними технологіями. Робота містить 5 таблиць, 35 рисунків, 57 літературних джерел та 1 додаток. Загальний обсяг дипломної роботи складає 108 сторінок.
Description: Чигір Г. С. Автоматизація управління пристроями розумного будинку за допомогою API інтеграції : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 122 «Комп'ютерні науки» / Г. С. Чигір , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 18с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1695
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 601 Чигір Галина Сергіївна.pdf309.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.