груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1699
Title: Дослідження алгоритмів нечіткого логічного виведення для оцінювання постачальників та клієнтів в магазинах роздрібної торгівлі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Кліменко, Д. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
системний аналіз
Мусієнко М. П.
постачальник та клієнт
оптимізація процесу
методи
алгоритми та технології
система оцінювання
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Aктуaльнicть дocлiджeння пoлягaє в нeoбxiднocтi oптимiзaцiї процесу оцінювання постачальників та клієнтів в магазинах роздрібної торгівлі, оскільки, на сьогоднішній день, в більшості випадків цей процес, зводиться до анкетування робітників цього магазину або не проводиться взагалі. При цьому складність оцінювання полягає в тому, що критерії оцінювання можуть бути як кількісними так і якісними, що ускладнює процес обробки інформації. Дана робота є корисною, адже результати її досліджень допоможуть обрати алгоритм нечіткого логічного виведення, на базі якого, в подальшому, буде можливо розробити автоматизовану систему яка допоможе оцінювати постачальників та клієнтів в магазинах роздрібної торгівлі що привиде до отримання та надавання більш вигідних пропозицій для магазину роздрібної торгівлі та за рахунок цього підвищувати попит на свою продукцію. Метою роботи є дослідження існуючих алгоритмів нечіткого логічного виведення та їх вплив на оцінювання постачальників та клієнтів Об’єктом дослідження є розробка методів та підходів для нечіткої обробки вхідних даних. Предметом є алгоритми нечіткого логічного виведення та їх параметри для оцінювання постачальників та клієнтів. Для досягнення поставленої мети було виконано наступні завдання: - Аналіз актуального стану задачі з оцінювання постачальників та клієнтів в магазину роздрібної торгівлі; - дослідження алгоритмів нечіткого логічного виведення; - розробка системи нечіткого логічного виведення для оцінювання постачальників та клієнтів в магазинах роздрібної торгівлі; 16 - аналіз результатів роботи системи для поставленої задачі. У пepшoму poздiлi диплoмнoї poбoти був проведений аналіз актуального стану задачі з оцінювання постачальників та клієнтів в магазинах роздрібної торгівлі. У дpугoму poздiлi poбoти проаналізовано методи, підходи, алгоритми та технології для оцінювання постачальників та клієнтів. У тpeтьoму poздiлi проведено роботу з алгоритмами нечітких логічних виведень та показано роботу системи оцінювання постачальників та клієнтів в магазинах роздрібної торгівлі. В цілому кваліфікаційна робота складається з вступу, трьох основних розділів, методичного розділу та розділу з ОП, висновків, загальна кількість сторінок - 94, таблиць - 8, рисунків - 59, додатків - 2 та використаних джерел - 45.
Description: Кліменко Д. О. Дослідження алгоритмів нечіткого логічного виведення для оцінювання постачальників та клієнтів в магазинах роздрібної торгівлі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Системний аналіз» / Д. О. Кліменко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 18 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1699
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 607 Кліменко Дмитро Олександрович.pdf305.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.