груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1710
Title: Моделі та методи аналізу текстової інформації та створення словника предметної галузі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Шрамов, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
системний аналіз
Фісун М. Т.
словник предметної області
однослівний термін
багатослівний термін
абревіатура
анафора
міжфразовий зв'язок
словник бази даних
текстовий документ
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Метою кваліфікаційної роботи є аналіз методів побудову словника предметної області та підвищення його повноти у технологіях створення ІС та створення СПО для веб-ресурсу масажного салону шляхом виявлення характеристик термінів, розробки методів та моделей виділення та тлумачення термінів. Об'єкт дослідження – моделювання предметної області інформаційних систем. Предмет дослідження – методи, моделі та інформаційні технології автоматизованої побудови словників предметної області для інформаційних систем. Кваліфікаційна робота містить наступні розділи: – аналіз предметної сфери. Постановка задачі; – іформаційні технології для вирішення поставленої задачі; – програмна реалізація та тестування. Перший розділ стосується огляду теоретичних відомостей та аналізу існуючих інструментів обробки текстів на природній мові, вимог до програмного забезпечення, що буде реалізовуватись, формулюванню постановки задачі. В другому розділі проводиться детальний аналіз методів виділення терміну із текстів на природній мові та тлумачення термінів. В третьому розділі наводиться опис розробленого веб ресурсу масажного салону.
Description: Шрамов А. В. Моделі та методи аналізу текстової інформації та створення словника предметної галузі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Системний аналіз» / А. В. Шрамов , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 23 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1710
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 607 Шрамов Андрій Віталійович.pdf217.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.