груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/181
Title: Українська культура в добу модернізації Російської імперії.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 032 «Історія та археологія»
Authors: Патенко, Т. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
українська культура
мова
Російська імперія
цензура
модернізація
просвітництво
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Вивчення історії української культури сприяє розвитку народу, допомагає усвідомлювати нашу окремішність, самоцінність. Саме тому розгляд даної проблематики є дуже актуальною в наш час. Об’єктом дослідження є історія української культури. Предметом дослідження є розвиток національно-культурного руху в українських губерніях у складі імперії Російської імперії в добу модернізації. У процесі дослідження було з’ясовано, що українська культура в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. знаходилась та розвивалась у дуже складних історико-культурних умовах. Діячам культури доводилося долати не лише внутрішні суперечності та перешкоди, притаманні для будь-якої культури, а й значний політичний тиск з боку Російської імперії.
Description: Патенко Т. В. Українська культура в добу модернізації Російської імперії: автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 032 «Історія та археологія» / Т. В. Патенко, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/181
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Патенко. Автореферат (2019) Зразок.pdf398.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.