груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1838
Title: Холодний Яр: історико-літературний аналіз
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 032 «Історія та археологія»
Authors: Філюрська, Т. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра історії
Котляр Юрій Вадимович
Холодний Яр
республіка
природа
географія
історичні події
література
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2021. Регіональна історія розширює горизонти знань про минувшину України, встановлює зв’язок між подіями загальноукраїнського масштабу і їх відображенням в окремо взятих територіях. Такою унікальною територією є Холодний Яр на Черкащині. Об’єктом дослідження є історія Чигиринського краю Черкаської області. Предметом дослідження є Холодний Яр в природі, знакових історичних подіях та літературі. Мета роботи полягає у відтворення цілісної картини історичних подій, які відбувалися на території Холодного Яру. Мета конкретизується і розглядається в таких основних завданнях:  проаналізувати стан вивчення проблеми в джерелах та історіографії;  розкрити історико-географічно-природний портрет урочища «Холодний Яр»;  визначити роль Холодного Яру в знакових подіях історії України;  показати особливості висвітлення історичних подій на холодноярщині в художній літературі. Історія Холодного Яру містить значну кількість героїчних і трагічних сторінок. Це і події Коліївщини під час гайдамацького руху, і Холодноярська республіка в часи Української національно-демократичної революції, і повстансько-партизанський рух радянського та національного напрямів під час Другої світової війни, і діяльність добровільних армійських підрозділів в зоні проведення АТО.
Description: Філюрська Т. О. Холодний Яр: історико-літературний аналіз : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 032 «Історія та археологія» / Т. О. Філюрська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1838
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Філюрська Т. Автореферат.pdf631.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.