груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1853
Title: Автоматизований ресурсно-заощаджувальний теплично-акваріумний комплекс
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», спеціальність 151 « Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології»
Authors: Бубнова, А. В.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Бєліков Олександр Євгенович
аквапоніка
процес хімізації
хімічні добрива
гідропонічні системи
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота бакалавра зі спеціальності – 151 «Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології» на здобуття кваліфікації бакалавра з автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій. – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, 2021. На сьогоднішній день аквапоніка є найперспективнішим напрямком з точки зору технології виробництва. Адже ця технологія займе дуже важливе місце в розвитку сільського господарства в майбутньому, тому що в процесі виробництва виключається використання хімічних добрив. Процес хімізації, переробки та очищення проходить природним шляхом в замкнутому циклі. Аквапоніка – це штучні екологічно безпечні замкнуті екосистеми, в яких одночасно можна вирощувати і водних тварин, і рослини. В першому розділі бакалаврської роботи наведено основні теоретичні дані щодо аквапоніки, історія її виникнення , класифікацію гідропонічних систем. А також було проведено аналіз існуючих конкурентних рішень, згідно яких було сформульовано технічне завдання на проектування автоматизованого ресурсно-заощаджувального комплексу. В другому розділі роботи було створено функціональну схему. За технічним завданням були наведені необхідні комплектуючі для проекту. А також наведено електричну принципову схему підключень усіх комплектуючих. В третьому розділі було розглянуто основні умови праці. Було оцінено умови праці в офісному приміщенні. Результатом даного дослідження є інтегральна оцінка стану умов праці в приміщенні, а також рекомендації щодо покращення вологості повітря на робочому місці.
Description: Бубнова А.В. Автоматизований ресурсно-заощаджувальний теплично-акваріумний комплекс : автореф. кваліфік. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр»: спец. 151 « Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології» / А. В. Бубнова, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 9 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1853
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Бубнова 471 гр..pdf359.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.