груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1864
Title: Автоматизований звуковий аналізатор легень
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», спеціальність 151 « Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології»
Authors: Силенко, В. М.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Прищепов О.Ф.
аналізатор легень
Arduino
веб сервер
веб інтерфейс
медичний прилад
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Мета написання цієї дипломної роботи полягає у створенні корисної моделі, а саме автоматизованого медичного приладу, який буде здатен аналізувати стан легень користувачів за допомогою звукових сигналів, обробляти цю інформацію та автоматично колекціонувати її на спеціально створеному сервері. Під час написання цієї роботи було проаналізовано аналізатори легень, а саме їх види, класифікацію та було розглянуто патентну інформацію щодо корисних аналогів класичних приладів. Також, було розроблено функціональну схему приладу та розписано його блоки, розроблено алгоритм роботи приладу, створено принципову електричну та функціональну схеми, розроблено програмну частину приладу, що складається з інтерфейсу сайту, коду серверу та коду приладу, змодельовано 3D вигляд приладу та зібрано дані про перкусію для приладу. Розглянуто питання з охорони праці. Підтверджено відповідність нормам параметрів мікроклімату, в робочому приміщенні, такі як: температура, вологість повітря, рівень шуму, освітленість. Розроблено рекомендації щодо покращення освітлення та підвищення рівня відносної вологості в робочому приміщенні з метою забезпечення оптимальних умов праці згідно з чинним законодавством. Визначено потенційні ризики та небезпеки для життя та здоров’я працівників, та методи їх уникнення. На кінець роботи було зібрано модель приладу, проведено перший звуковий аналіз легень, побачено результати та зроблено висновки. Інтерфейс сайту було написано, використовуючи такі технології, як: HTML, CSS, JavaScript. Код серверу було написано за допомогою JavaScript та його доповненню NodeJs. Код приладу було написано за допомогою мови програмування C++. Для написання коду інтерфейсу та серверу сайту було використано редактор 12 коду Visual Studio Code. Код приладу було написано в IDE Arduino Nightly. Основою для приладу слугує плата Arduino Nano, що є “мозком” електричної схеми, який керує всіма процесами. Також, до складу приладу входять такі елементи, як мікрофон, динамік, перемикач, датчик температури, рідкокристалічний дисплей, світлодіод, три акумулятори таблеточного типа та Wi-Fi модуль. Бакалаврська робота складається з анотації на 4 сторінках, вступу, чотирьох розділів, висновків, переліку джерел посилання із 45 найменувань, літератури із 4 найменувань та 5 додатків. Основна частина роботи становить 92 сторінки, серед яких 16 рисунків та 3 таблиці.
Description: Силенко В. М. Автоматизований звуковий аналізатор легень : автореф. кваліфік. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр»: спец. 151 « Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології» / В. М. Силенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1864
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Силенко 471гр..pdf734.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.