груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1899
Title: Регіон Південно-Східної Азії у зовнішньополітичній стратегії Китайської Народної Республіки
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Євтушенко, В. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Вовчук Людмила Анатоліївна
Китай
Південно-Східна Азія
АСЕАН
Південно-Китайське море
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Регіон Південно-Східної Азії є пріоритетним у зовнішньополітичній стратегії Китаю, яка реалізується за допомогою «жорсткої сили» та «м’якої сили». Основою зовнішньої політики Китаю у регіоні є концепція розбудови «спільноти єдиної долі», а також ініціатива «Пояс і шлях», які вже наразі активно реалізуються Китаєм. Китай розвиває відносини з державами Південно-Східної Азії на двосторонньому рівні, а також у багатосторонньому форматі в межах Асоціації держав Південно-Східної Азії. Проблема Південно-Китайського моря стає проявом «жорсткої сили» Китаю, а також загострює питання безпеки у регіоні зважаючи на вплив США. З метою підвищення рівня вагомості у регіоні, Китай використовує «м’яку силу»  економічну дипломатію та культурно-гуманітарну взаємодію, що стають інструментом «підпорядкування» держав-регіону політиці Пекіну. Автор наголошує, що на сучасному етапі, у зв’язку із всесвітньою пандемією COVID-19, держави АСЕАН є об’єктом «маскової дипломатії» та «дипломатії вакцин» зі сторони Китаю.
Description: Євтушенко В. І. Регіон Південно-Східної Азії у зовнішньополітичній стратегії Китайської Народної Республіки : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / В. І. Євтушенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 17 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1899
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Євтушенко 691.pdf626.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.