груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1902
Title: Екологічна дипломатія Європейського Союзу
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Соломко, М. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Габро Ірина Володимирівна
Європейський Союз
екологічна дипломатія
екологічні проблеми
зелена дипломатія
кліматична дипломатія
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Робота на здобуття кваліфікації магістр міжнародних відносин за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Миколаїв, 2021. У другій половині XX століття світове співтовариство зіткнулося з низкою проблем, серед яких особливе місце посідають екологічні. Екологічна дипломатія є специфічною галуззю міжнародної діяльності та орієнтована на превентивний, конструктивний та прогресивний формат співпраці країн у покращенні навколишнього середовища. Інститут екологічної дипломатії вже набув широкого поширення в багатьох країнах, активно борються за відновлення екосистеми планети. Найбільш яскравим і успішним прикладом в цьому зв'язку є екологічна дипломатія Євросоюзу. Євросоюз активно бере участь в міжнародному екологічному співробітництві, ініціює проведення різних екологічних заходів і підписання угод в сфері захисту природного середовища. Таким чином, нам видається закономірним розгляд впливу екологічної діяльності ЄС на розвиток інституту екологічної дипломатії. Саме тому дослідження сутності та значення екологічної дипломатії є актуальним. У роботі досліджено нормативно-правове, інституційне забезпечення та інструменти екологічної дипломатії ЄС. Висвітлено азіатський та африканський напрями екологічної дипломатії ЄС. Досліджено екологічну дипломатію ЄС в Арктичному регіоні та Росії. А також розкрито український вектор екологічної дипломатії ЄС.
Description: Соломко М. А. Екологічна дипломатія Європейського Союзу : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / М. А. Соломко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1902
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Соломко (1).pdf620.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.