груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1903
Title: Китайський вектор у зовнішній політиці США на сучасному етапі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Чередниченко, В. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Тригуб О. П.
США
КНР
зовнішня політика
американсько-китайські відносини
політика «стримування та залучення»
«конфронтаційна стабільність»
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Робота на здобуття кваліфікації магістр міжнародних відносин за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Миколаїв, 2021. На сьогоднішній день відносини двох найбільших економічних держава світу – США та КНР - включають в себе як активне економічне співробітництво, так і воєнно-політичне суперництво в Тихому океані і взаємну недовіру щодо один одного. Важливим чинником, що формує геополітичний і геоекономічний ландшафт XXI ст., виступає піднесення Китаю. Стрімко зміцнюється його комплексна національна міць, розширюється географія національних інтересів, збільшується міжнародний вплив. Інтереси Китаю тепер замкнуті не тільки на внутрішньому економічному розвитку та участі в справах Східної Азії, але проектуються практично на всі регіони світи з тим або іншим ступенем інтенсивності. Відповідно відносини, не зважаючи на їх економічну складову, є прохолодними. Актуальність тематичного дослідження пов'язана також з необхідністю глибокого аналізу процесів, що походять із двосторонніх відносин США і КНР. Між двома каїнами, що представляють різні політичні та соціально-економічні моделі, у XXI столітті інтенсивно розвиваються торгово-економічні та гуманітарні зв'язки.
Description: Чередниченко В. О. Китайський вектор у зовнішній політиці США на сучасному етапі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / В. О. Чередниченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1903
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Чередниченко.pdf614.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.