груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1911
Title: Радянсько–німецькі відносини в період Веймарської республіки (1919–1933 рр.)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Гальченко, С. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Тихоненко Ірина Вікторівна
радянсько-німецькі відносини
Брестський мир
співробітництво
Веймарська республіка
радянська Росія
Рапальський договір
військово-навчальний центр
програма
Червона армія
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Робота на здобуття кваліфікації магістр міжнародних відносин за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Миколаїв, 2021. Тема, яку ми висвітлюємо залишається і до цього часу маловідомою сторінкою нашого минулого. Становище, в якому опинилися Німеччина і Радянська Росія на початку 20-х років, мало деякі подібні риси. В обох країнах світова війна викликала великі зміни: мали місце серйозні економічні труднощі від нанесених війною збитків, що відбилося на соціальній сфері. Обидві країни перебували в умовах зовнішньополітичної ізоляції. Військово-політичні та економічні відносини рейхсверу і Робітничо-селянської Червоної армії (РСЧА), що проливають світло на витоки внутрішніх військово-політичних процесів в 20-30-х рр. в СРСР і вимірювання міжнародної обстановки, залишається вивченою лише фрагментарно, на відміну від проблематики, пов'язаної з безпосереднім початком Другої світової війни. Тим часом без детального вивчення цієї теми неможливе розуміння передумов її початку, міжвоєнної політико-економічної тенденції СРСР і Німеччини, трансформації міжнародного політичного клімату в цей період і становлення тоталітарних режимів у двох країнах. Радянсько-німецькі відносини 20-30-х рр. займають особливе місце в соціально-політичній дискусії XX століття. Їх розвиток став важливою ланкою в загальному ланцюжку подій, які призвели до розв'язання нацистською Німеччиною Другої світової війни.
Description: Гальченко С. І. Радянсько–німецькі відносини в період Веймарської республіки (1919–1933 рр.) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / С. І. Гальченко, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 18 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1911
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гальченко автореферат.pdf533.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.