груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1923
Title: Мобільний застосунок розпізнавання образів за допомогою згорткової нейроної мережі
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення»
Authors: Іскендеров, Ельчин Халіг огли
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
кафедра інженерії програмного забезпечення
Горбань Гліб Валентинович.
архітектура нейронної мережі
згорткова нейронна мережа
мобільний застосунок
навчання нейронної мережі
розпізнавання образів
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Розпізнавання візуальних образів є важливою частиною систем управління та обробки інформації, і систем прийняття рішень. Завдання ідентифікації і класифікації предметів виникають таких галузях як інформаційний пошук чи моніторинг та аналіз візуальних даних. Алгоритмічна обробка і класифікація зображень застосовуються в інформаційних пошукових системах, системах віртуальної реальності, системах відеоспостереження. Також такі алгоритми широко використовуються в прикладних сферах, наприклад в системах розпізнавання автомобільних номерів, відбитків пальців, системах безпеки та ідентифікації особистості, а також в інших прикладних цілях. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є процес розпізнавання, ідентифікації та класифікації образів на зображені. Предметом дослідження є моделі і методи розпізнавання образів. Мета роботи: Підвищення ефективності засобів розпізнавання образів шляхом розробки системи мобільного застосунку розпізнавання візуальних образів за рахунок використання згорткової нейронної мережі. Відповідно до мети визначено такі завдання: − аналіз існуючих аналогів; − моделювання мобільного застосунку; − проєктування мобільного застосунку; − розробка мобільного застосунку; − тестування системи із визначенням відповідності до поставлених задач. У першому розділі дипломної роботи проведено аналіз та можливості схожих систем розпізнавання образів, їх переваги та недоліки. У другому розділі кваліфікаційної роботи наведено послідовність моделювання та проектування та розробки макети користувацького інтерфейсу мобільного застосунку. У третьому розділі кваліфікаційної роботи описано використані технології та процес розробки мобільного застосунку, створено керівництво користувача. У спеціальній частині з охорони праці було проведено інтегральну оцінку важкості праці на робочому місці у сфери розумової праці. Робота містить 3 таблиці, 38 рисунків, 17 літературних джерел. Загальний обсяг дипломної роботи складає 84 сторінки.
Description: Іскендеров Ельчин Халіг огли Мобільний застосунок розпізнавання образів за допомогою згорткової нейроної мережі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 121 «Інженерія програмного забезпечення» / Ельчин Халіг огли Іскендеров , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1923
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Іскендеров Автореферат.pdf492.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.